despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul



arhiva

Patiseria Pasajul Obor

scris de Ando

Aşa cum e de aşteptat în zona pieţei Obor sunt multe patiserii, gogoşerii şi covrigării: fie pe latura magazinului Bucur Obor – cea dinspre parcul primăriei, fie în hala veche, fie pe platoul pieţei. Primăvara asta,d e exemplu, s-a deschis încă un chioşc, chiar între standurile cu cărţi din faţa McDonlad’s.

Apropo, ca recomandări personale: cele mai bune gogoşi şi scovergi le găsiţi la ultima prăvălie de pe latura magazinului Bucur Obor dinspre parcul primăriei, chiar pe colţul blocului, cel opus McDonlad’s, iar în hala veche, intrând pe panta dinspre părculeţul Păsărari, imediat pe culoarul din stânga, găsiţi melci cu nucă şi stafide foarte reuşiţi precum şi cozonaci buni.

Aşadar, “marfă” e! Clientelă, de asemenea.

Şi totuşi, zic eu, o patiserie se desprinde din pluton. E amplasată în pasajul pietonal subteran care trece pe sub şoseaua Colentina: Patiseria Pasajul Bucur. Totul este foarte bun (n-am gustat covrigii pentru că sunt alte tentaţii mai mari). Aici găseşti, de exemplu: plăcintă cu brânză şi mărar în formă de spirală (3,5 lei), dobrogeană cu brânză şi caşcaval, rulou cu spanac (2,5 lei), pizza la felie mare (5 lei) sau mică (3 lei) şi, bineînţeles, merdenele. Mai au un produs numit “pide”- ceva pe bază de aluat de pizza, ou bătut cu caşcaval şi susan. Delicioasă, mai ales caldă. N-am văzut plăcintă cu carne şi, pentru că nu sunt amator, am uitat să întreb dacă fac.

Dimineaţa, mai ales, îţi lasa gura apă când te uiţi la vitrină. Miroase bine, toate produsele sunt aspectuoase, bine crescute şi, mai ales, frumos rumenite. Iar umpluturile sunt vârtoase, nu făcute din sărăcie. Nu ştiu dacă am dreptate dar cred că şi fiind expuse în tăvi mai mici decât sunt de obicei cele din vitrinele patiseriilor, creează senzaţia de “serie mică”, ca şi cum ar fi făcute “la comandă”.

Bună patiserie! Ştiu, gusturile nu se discută, dar am curajul să v-o recomand fără frică de critici.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

6 comments to Patiseria Pasajul Obor

  • Vazand multele patiserii descrise pe aici, ma intreb daca treci zilnic pe la una?

  • hm

    eu – nu. Nu în ultimii ani. Mai demult, da.
    Acum pot trece două săptămîni fără o merdenea sau un covrig, de exemplu.
    aceeaşi treabă şi cu fast-foodurile, cu cofetăriile…
    Între două şaorme se poate scurge şi o lună 🙂

    dar, periodic, le urmăresc pe cît mai multe din locurile descrise.
    O laudă vine cam după vreo trei-patru vizite, dublate de impresii luate de la cunoscuţi.

  • Ando

    @bogdan: ma feresc cat pot, dar daca ar fi dupa mine, as trece zilnic prin pasaj:-)
    In rest,ramane cum am scris-si am constatat- adica: unii fac gogosi bune, altii melci si cozonaci etc.
    Covrigii sunt acum cam la fel peste tot pentru ca si tehnologia adica cuptorul ala cu banda mobila,e cam acelasi.
    In hala veche,exista inca o covrigarie cu cuptor pe gaze.

  • Andrei

    Asta cu patiseriile este bine ,insa hai sa le facem in spatii destinate ptr asta,in Obor sunt enorm de multe chestii de gen ,iar spatiul ala a fost destinat parcarii subterane insa tovarasul general de izmene Ontanu ,nu are nevoie de parcare subterana(ca de acolo nu primeste spaga jegul) el deschide in parcari subterane gogoserii ,cazinouri .Iar pasajul ala subteran e foarte injegosat ,de fiecare data cand treceam pe acolo de fiecare data am vazut jeg pe jos.

  • Anonymous

    stie cineva programul magazinului el si m din pasaj?

  • ala

    luni-vineri… 09:00-21:00
    sambata….09:00-20:00
    duminica …10:00-15:30

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>