despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

inamicii publici nr. 2-7

L-am stabilit pe Oprescu ca fiind inamicul public numărul unu. Nu trece băşină de-a moşului ăsta pe care să n-o miroasă din zbor societatea civilă.

Nu e rău.

Dar, cu ochii ţintiţi în permanenţă pe Oprescu, aceeaşi societate civilă uită să se asigure în oglindă cînd e depăşită prin dreapta de primarii de sector.

Vinovaţi pentru mizeriile mărunte, de pas cu pas – ei sînt.

Boieri de neclintit – doar ei sînt.

Şo şi pă ei, bă, societate civilă!

3 comments to inamicii publici nr. 2-7

 • Ando

  Ar fi de dorit şi ca noi ceilalţi cetăţeni să fim mai activi.Să-i tragem permanent de mânecă pe “aleşi” atunci când ne simţim lezaţi.
  Cum au rectionat, de exemplu, cetăţenii la halul în care a înţeles RATB să
  facă aşa zis-ul control de la staţia Piaţa Charles de Gaulle ?
  Mucles !
  Aici,controlorii au un comportament de-a dreptul primitiv,de ciobani la stână, reţinând autobuzele până,pasă-mi-te,au validat toţi cei care s-au urcat!
  Un control eficient se face în timpul mersului,asta dacă vrei să depistezi pe cei fără bilet/card.Altfel,trebuie să fii tâmpit să te urci fără bilet cu controlorii de faţă !

  Pe de altă parte, din păcate, am observat un alt fenomen: hăţişul administrativ s-a “organizat” de aşa manieră încât, de multe ori,
  o petiţie este, elegant, pasată de la o instituţie la alta poate,poate
  reclamntului îi piere cheful şi renunţă.
  HM, ştii bine cum te plimbă cei cu bebeluşii !Toţi răspund politicos, în termenul legal, dar de făcut ceva concret …nexam.
  Aşa că e mult de lucru…

 • hm

  e mult de lucru.
  Administraţia şi-a perfecţionat fantastic felul în care se fereşte de cetăţean, felul în care se pune la adăpost, felul în care îşi deleagă… incompetenţele!

 • Ando, si la capatul lui 41, in Ghencea, fac un asemenea control. Si, culmea, sunt destui timpiti ;). Ideea e sa-i responsabilizezi pe “boboreni”. Daca stiu ca la statia cutare, e razie, saptamina de saptamina, poate se obisnuiesc cu ideea de a-si cumpara bilet. Odata obisnuiti cu ideea, e posibil, ca dupa ce dispare razia, sa nu inceteze din obiceiul nou format.
  Controlul in mers se face, intr-adevar, in tari civilizate, unde regula este sa iti iei bilet. Acum, in Bucuresti, cred ca suntem la un 50-50 intre calatorii responsabili si “hoti”. Si cu fiecare saltare de tarif RATB, au sa creasca numerele celor ce nu isi mai iau bilet.
  Inapoi la primarii de sector sunt de acord ca merita tunurile pe ei, mai ales Chiliman, Vanghelie, Ontanu si Piedone, fiecare din ei reales. Chiliman treneaza prea mult reconstructia primariei… deja nu mai stiu citi ani au trecut. Vanghelie si Ontanu sunt niste mafioti si nimic mai mult, daca ar face ceva pentru dezvoltarea sectoarelor pe care stau din 2000 as fi mai indulgent, dar 2-ul si 5-ul contin unele din cele mai dezolante locuri din Bucuresti. Piedone am inteles ca ar mai fi miscat ceva prin 4, in mandatul trecut, dar am ramas cu impresia ca si-a cam pierdut suflul.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>