despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul



arhiva

Covrigi: unde?

In primul rind, ce covrigi gasim in Bucuresti? Sint asa-numitii covrigi de Brasov (impletiti, cu sare si cu mac), care sint cei mai comuni, mai gasim covrigi de Buzau (cei subtiri si tari, care se vind la sir) si niste covrigi rotunzi, cu susan, care sint parca un pic mai dulci decit cei de Brasov.

In cite locuri gasim covrigi buni in Bucuresti? Nu intr-atit de multe pe cit am crede!

Cred ca cei mai buni ramin cei care se vind pe Buzesti (intre Matache si Polizu) – pentru ca sint gustosi si cind sint reci! Acolo fac si covrigi de Buzau. Iata si citeva locuri cu covrigi:

  • la Perla
  • la Gara (la patiseria-covrigaria Vian de pe Grivita) – acolo sint si covrigi rotunzi cu susan
  • pe Selari (colt cu Franceza si Smirdan, loc vechi – de asemenea au si covrigi cu susan)
  • in Romana, la intrarea pe Mendeleev, unde se fac covrigi de ani si ani de zile.
  • la Cocor, pe partea dreapta (desi banuiesc ca locu-i inchis acuma, de vreme ce magazinul e-n reparatii)

13 comments to Covrigi: unde?

  • ce bine ca ne-ai spus 🙂 mie-mi plac covrigii muuult de tot si cred ca intr-o zi o sa ma apuc sa fac o harta cu toti covrigii din bucuresti. mie mi-ar fi foarte folositoare 😛

  • a

    P?cat c? nu g?se?ti ?i colaci de Câmpulung (gro?i, împleti?i, f?r? nimic pe ei în afar? de o pelicul? de g?lbenu?).

  • alex

    Pacat ca nu gasesti si colaci de Campulung (grosi, împletiti, fara nimic pe ei în afara de o pelicula de galbenus).
    La naiba cu encodingul lu’ Peste, au iesit varza diacriticele. Scuze.

  • Alte locuri:

    1. Strada Buzesti, vis-a-vis de Hotel Marna
    2. Soseaua Pipera, cartierul Aviatiei, la case
    3. ma mai gandesc

  • @alex > Cimpulung pare-a fi un loc unde se maninca bine; stiu de-o cofetarie Pestisorul. Cu encodingu’ o sa rezolv.
    @brebe85 > tre’sa mai fie citeva alte locuri; dar avem intr-adevar putine simigerii bune.
    @mazilique > succes cu chez mazilique!

  • multumesc, multumesc 🙂

  • ioana

    Covrigi: la intrarea pe Vatra Luminoasa, cum scapi de intersectia cu Mihai Bravu. Sint si gogosi diverse, dar cu gust de coca cruda, si covrigei rotunzi la sir + covrigi in 8, cu sare, mac ori susan. Yammi!

  • bogdan

    Bine alex dupa ce am citit, cu greu, de 2 ori .. ce ai scris, vad traducerea dincolo :)) esti belea

  • Alecs

    Adica nu va place covrgii de la metrouri ? acele magazine cu firma Galbena si scrie mare COVRIGARIE ? sau nu va plac covrigii de la Georgi ?

  • hm

    Covrigii de la Metrou (aceia care se găsesc în fostele amplasamente Fornetti) sînt buni.
    Poate niţel scumpi – totuşi se vînd cu 10.000 lei vechi (în timp ce alte covrigării de tradiţie vînd cu 7.000-8.000 bucata).
    Covrigăriile de la Metrou vînd foarte mulţi covrigi, şi uneori sînt tentate să-i facă foarte repede; unii covrigi pot fi cruzi!
    Covrigii de la Georgi – mie! – îmi plac.

  • Cei de la metrou (ca si cei de la o covrigarie de pe Calea Grivitei colt cu Ion Mihalache) sunt facuti in cuptor electric si nu in cuptor traditional. Daca aluatul este cumva comparabil, parca nu este acelasi lucru (luati-o ca pe-o parere personala). Oricum, aparitia cutiilor galbene de la metrou este o chestie foarte buna, prea se impanzisera peste tot Fornetti-urile congelate si coapte. Altfel, mai este o covrigarie mica pe Calea Dorobantilor, vis-a-vis de Casa Oamenilor de Stiinta, se fac covrigi acolo de ani buni.

  • hm

    @bucarestois: chiar aşa şi este – se simte cînd covrigii sînt făcuţi în cuptorul clasic.
    Uitasem de covrigii de lîngă hotelul Dorobanţi!

  • Anonymous

    ok , deja sunt prea multe, cred ca se impune o harta….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>