despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: răspunsuri de la Moşilor

Acum o lună-jumate Robert – un cititor – ne semnala un caz de exploatare a unui bebeluş. Se întîmpla în zona cinematografului Europa. Robert scrisese la Direcţia Copilului sector 2 – fără răspuns.

Am scris şi eu;  fără rezultat (aşa că am înştiinţat Direcţia generală a protecţiei copilului – care mi-a răspuns; bănuiesc că voi primi şi un mesaj de la sectorul 2 în curînd).

Ando a scris la Minister, care a redirecţionat mesajul la sectorul 2 – şi numai aşa a primit şi el un răspuns de-acolo.

Iată mai jos cele două răspunsuri. Primul e cel de la Direcţia generală, al doilea cel de la Direcţia de sector:

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş dormind în braţe faceţi repede o poză cu mobilul.

Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

6 comments to trezim copiii: răspunsuri de la Moşilor

 • Bravo pentru initiativa.
  E cam ciudat ca doamna era in vizurul lor, dar tot in strada cu copilul isi facea veacul…

 • hm

  ei, ciudat…

  treaba e clară. Orice autoritate dintr-asta are astfel de lucruri sub un oarecare control. Adică ei ştiu cazurile astea, au idee despre ele. Din cand în când mai dau o amendă… ideea e că ei preferă să ştie de ele dar să nu se streseze, implicîndu-se.

 • doi parinti si jumatate

  Din cei care comenteaza sau fac repede poze cu mobilul, a discutat cineva cu femeia cu pricina? I-a oferit careva ceva de mancare? Ati vazut unde locuieste? Stiti cum o cheama?
  Nu i se pare nimanui putin dubioasa ideea de a face repede o poza cu mobilul si de a o amenda in loc sa investigati mai in detaliu coordonatele problemei, eventual sa dati o mana de ajutor?
  Ma indoiesc ca e in strada cu copilul de placere.

 • Cu siguranta nu sta de palcere-n strada, dar cu 2 lei si o bucata de paine nu-i schimbi situatia nici ei nici copilului. Ba din contra, o incurajezi sa persevereze. Solutia pentru astfel de cazuri sta in mainile statului sau in ale organizatiilor de profil care pot acorda suportul necesar intr-o maniera organizata, constanta si trasabila.
  Asta daca nu esti “Jiji” …

 • hm

  Statul… stă.
  Şi ca să nu stea, trebuie convins să facă.
  Făcînd noi treaba statului, cu ce ne alegem? La ce bun avem Poliţie, Poliţie Locală, Asistenţă Socială?

  Cerşetorilor organizaţi trebuie să le fie frică de mine, sau de alţi cetăţeni? Să le fie frică de Stat, căci legile Statului le încalcă.

  Şi, deci, neputînd – eu – să fac treaba Statului, pot doar să îl sîcîi, să îl bat la cap, să îl determin să facă ce trebuie să facă.

  Şi cam atît.

  Şi ţineţi minte că în astfel de situaţii complexe şi gingaşe nici măcar o structură non-guvernamentală nu poate să intervină decît pe un anumit segment al problemei.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>