despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Herăstrăul

Rămîne aşa: e cel mai mare parc al nostru. Uneori pare şi cel mai frumos.

Acum – pe primii paşi ai anotimpului friguros – Herăstrăul e cu adevărat simpatic. Nu mai e iureşul ăla nebun de peste vară, cînd oamenii, hăituiţi de căldura din case, ar ieşi oriunde. Acum vine în parc doar cine are cu adevărat chef de plimbare, de puţin spaţiu, de puţină linişte. Şi Herăstrăul le are pe astea, din plin.

Frumoasă Duminică fu ieri! După ce s-a risipit ceaţa aia a dimineţii, oraşul s-a umplut de soare, de drag şi de căldură. Cine-a fost prin Herăstrău a văzut un parc încîntător în lumina joasă a toamnei – nimic altceva.

13 comments to Herăstrăul

 • Frumos, frumos… da’ un lucru îi lipseşte. De ani de zile lipseşte… şi mulţi îl cer, mulţi au sfârşit din cauza asta… UN POD CA LUMEA LÂNGĂ CALEA FERATĂ! Măcar unul de pontoane, că e loc.

 • claudia

  Natura picteaza pt noi zi de zi,important este sa stim sa ne bucuram si sa pretuim acest dar frumos!

 • hm

  da! un pod acolo. Ce simplu ar fi fost totul pentru pentru copii, pentru cei cu role, pentru biciclişti! Podul vechi era şi mai îngrozitor.

 • Ando

  aşa,aşa să nu mai zică Taraboste că noi nu avem ”paletă” de culori 🙂

 • Concretramirez

  O incantare.

 • off-topic: am pentru tine nişte poze interesante pe blogul meu 😉

 • hm

  asemenea frumusete nu e niciodata off-topic 🙂

  ajung si la ea, acusica intra Mini-ul

 • hm

  putintei. si foarte civilizati, nu ca asta-vara.
  se mai inchiriau inca.

 • Maldicao

  frumoase pozele,dar vezi ca Herastraul nu e cel mai mare parc al orasului.Toata lumea face greseala asta:)) Tineretului e mai mare.Herastrau are 110 ha(excluzand lacul de 74ha).Dar din alea 110 ha nu sunt vizitabile vre0 20-Clubul Diplomatilor si Muzeul Satului-aici e cu plata ,dar teoretic nu apartine de parc,palatu Elisabeta.Nu mai vorbesc de zona de la nord de CF care nici aia nu prea e parc.Herastraul are vreo 87 ha ,mult sub cele 111,5 ha ale Tineretului(incluzand aici si oraselu copilasilor).Daca mai includ si “parcul”Vacaresti care are si ala 12 ha,rezulta vreo 123,5 ha vs cele 87 ale Herastraului.
  Ce pom e ala din poza a 4-a ,stie cineva?

 • hm

  pe bune! hai ca niciodata nu mi s-a parut Tineretului mare. Ca l-am alergat de sute de ori.
  Si pana cand ocolesti Herastraul pe mal, mananci nu o paine, ci o naveta de paine.
  In fine… cadastrul nu minte.

  Nu stiu ce pom o fi.

 • Maldicao

  Herastraul pare mai mare pt ca are ditamai lacul in mijloc.Dar Tineretului e mai mare.Porbabil ca si lungime a limitelor Herastrau e urias.Dar nu e tot vizitabil.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>