despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

2012: de bine, de rău.

O, aş putea, oare să mai scriu de bine? Aş avea ce?

Da’ bine că nu! Mereu încerc să scriu de bine, mă ştiţi!

Uneori îmi place încotro merge Bucureştiul: îmi place cum se transformă într-un oraş pozitiv şi vesel – chiar dacă uneori veselia asta e cam de găină beată.

Centrul e lipicios şi drăguţ; tot mai multe cartiere arată curat şi normal, în urma reabilitărilor termice; şi pot să fac liste nesfîrşite cu aleile şi străduţele asfaltate…

Bine-nţeles, mă iau cu mîinile de cap cînd îmi aud Primarul – moş Oprescu e o catastrofă, dar eu nu doar pe el mi-l am duşman; ci şi pe cei care nu înţeleg că Bucureştiul nu va trăi spunînd mereu NU – ci spunînd DA, sînt gata să fac ceva bun, dom’le!

Şi multe alte mizerii am luat anul ăsta pe picioare.

Şi trebuie să vă zic pentru a nu ştiu cîta oară că mizeriile care dor cel mai mult nu vin nici din partea statului, nici din partea primăriei – ci din partea noastră; personal.

De aia mi se pare şi acum mizerabilă atitudinea Institutului de Recuperare Medicală, care ţine poarta închisă, obligînd pacienţii să ocolească zeci de metri pe jos.

De aia mă umplu de spume cînd văd cîte o dejecţie pusă pe un soclu şi numită artă; de aia scuip pe mitocanii care civilizează, cică, oraşul – şoferi sau biciclişti – uitîndu-şi mitocănia proprie.

Da, dom’le!

6 comments to 2012: de bine, de rău.

  • Centrul Isteric e lipicios. Însă e lipicios datorită reacţiei dintre numărul de rahaţi de căţel pe metru pătrat şi cauciucul din talpa ghetelor.

    ~Nautilus

  • hm

    e lipicios de la prea mult sos de şaorma căzut pe jos

  • florin

    Orasul nostru se sufoca intre nepasare si prea multa dragoste;intre aceste doua extreme se agita, pentru un loc cat mai bun, interesele celor ce nu vad in el decat un mod de a face bani,multi bani.Cetateanul e pus in fatza faptului implinit,asociatiile si oengeurile isi apara drepturile lor,parcelate de propriile subiecte de activitate,in general mergandu-se pe principiul “fiecare ca aia masii”.Primarii au viziuni diferite asupra modului de a administra sectoarele pe care le pastoresc(lucru normal pana la un punct),viziuni ce intra inevitabil in contradictie cu cea a primarului general.
    Si totusi e orasul nostru si are si parti bune(unele chiar foarte bune),printre fasurile si chiftelele administratiei,existand si realizari.
    LA MULTI ANI NENE BUCURESTI,LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CE SCRIU SAU MACAR CITESC ACEST SITE!SA FIM CU TOTII SANATOSI(ca restul am auzit ca se poate cumpara)!

  • hm

    … să fim aşa cum zici! şi toţi mai mulţi 😉

  • Dan

    Am “aterizat” in alt oras cu ocazia Revelionului; tara noastra chiar se schimba iar ritmul de dezvoltare pare sa se fi accelerat in ultimii vreo 3 ani, cu criza cu tot. Senzatia mea e ca Bucurestiul pare sa fi tras frana de mana in timp ce banii europeni sau privati incep sa se vada pregnant pe strada in “provincie”. Food for thought pentru 2013…

  • hm

    Bună observaţie! Foarte bună!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>