despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Din căciulă: HM – Top 5 2012

scris de Ando

La final de an, aşa cum e bafta mea, am mai primit o “sarcină de serviciu”: să fac un top personal cu cinci articole scrise de HM în 2012, care mi-au plăcut mie cel mai mult. Aparent, relativ uşor.  În realitate, vă spun eu, e un chin atunci când ai bariera unui număr. Aşa că, după prelungi cugetări, evaluări şi “zbateri intelectuale”, am recurs la clasica metodă a biletelor puse în caciulă, pentru că pălărie n-am. Şi sorţii au hotărât, dar ordinea clasamentului e decizia mea :

 1. Umanitate
 2. În Ferentari
 3. La Muzeul Militar
 4. Muie de iarnă
 5. Bucureşteanul

Acum, ce să vă mai zic?

Că au rămas în căciulă alte articole bune, bune de tot, precum: Blatul lui AssanDe ziua ta, criminaluleTrezim copiii-interviu cu Leonard Andreescu

Ca să nu mai spun de oftica pe care am văzut-o că n-am scos nici-unul din articolele de “călătorii” precum: Spre Braşov sau măcar un episod din serialul despre Grecia.

Mamă, şi are omul ăsta un fel de a descrie drumurile, oamenii, locurile văzute în voiajele sale care mă bagă-n boală. După ce le citesc şi văd şi pozele, mă ia, aşa, un dor de ducă… de nu vă pot spune!

Curios, foarte curios e că sorţii n-au dibuit niciunul din cele vreo şase articole despre patiserii, şaormerii, cofetării sau magazine pe care – la fel, cu mare greutate – le selecţionasem pentru căciulă. Şi, pe bune, n-am făcut mânării!

Dar, asta e, a trebuit să fiu consecvent cu propriul “regulament” şi să înghit cu fair-play “pierderile” colaterale. Vorba vine: pierderi. Ele sunt mereu acolo, pe Simply Bucharest!

3 comments to Din căciulă: HM – Top 5 2012

 • Dap. Ne scoatem pălăria/căciula în faţa darului de povestitor al lui HM. Şi a curiozităţii sale neostenite, fără de care, aici ar fi doar pagini albe. Deie Domnul să rămână aşa!
  Dar chiar aşa, nicio merdenea…?

 • hm

  o merdenea ar merge de minune dupa atata carnataraie si sarmale… ce sa mai povestesc!

 • Ando

  @catherine:tragerea la sorţi a bileţelelor a fost supravegheată atent de pisica mea, aşa că totul a fost “transparent” 🙂
  HM: de dimineaţă am luat-o eu cu fulgi de porumb şi iaurt…dar
  acum mi-o foameee…

  La mulţi ani !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>