despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

12 poze din 2012

scris de Ando

Încă  am impresia că  2012  nu a intrat temeinc în categoria “anul trecut” aşa că m-am gândit – cam târzior – să fac o recapitulare a foto-raidurilor întreprinse în anul doi de însemnări pe acest blog şi să aleg o fotografie pentru fiecare lună. Uşor de zis, greu de realizat în dezordinea care domneşte în folderele mele de fotografii.

Luna IANUARIE a debutat nespus de  însorită şi am ales această poză facută, cu sprijinul neprecupeţit al consoartei, în timpul unei frumoase plimbări prin cartierul Cotroceni.

Pentru FEBRUARIE a fost relativ simplu pentru că cele mai frumoase poze mi le-a pus HM aicidar am mai scos una de la “păstrare”:

În schimb, pentru MARTIE alegerea a fost mai dificilă; plimbările şi subiectele s-au înmulţit. Până la urmă, am ales această fotografie făcută pe 17 martie, în Centrul Vechi, unde  s-a sărbătorit „St. Patrick’s Day”, ziua naţională a Irlandei.

Pentru APRILIE, m-am oprit la poza asta făcută a doua zi după Paşte, atunci când oraşul e aşa de pustiu şi liniştit.

Tentaţia lunii MAI era să ies din topicul blogului şi să aleg din pozele făcute la Conacul Bellu de lângă Urlaţi-Prahova, unde am ajuns cu o gaşcă de prieteni. Un loc deosebit de frumos, bine îngrijit, care merită vizitat, nefiind departe de Bucureşti. Am renunţat, când am văzut ce poze frumoase sunt aici şi am ales-o pe asta, pe care am numit-o “victoria capitalismului”.

Pentru că în IUNIE am fost în concediu, am să sar direct la luna lui cuptor: IULIE. Topit de arşiţa străzii, mă gândeam cu invidie ce răcoare trebuie să fie în clădirea asta acoperită de iederă (sau cel puţin asta era senzaţia mea):

M-am chinuit mult să aleg poza din AUGUST. Tristeţea acestui vânzător de ziare e grăitoare pentru picajul de nestăpânit al presei scrise.

“Dublu V” am numit această poză a lunii SEPTEMBRIE, facută într-un moment de inspiraţie, în parcul Ioanid.

Zumzăiala celor veniţi să facă aprovizionarea de toamnă, belşugul de culori şi forme de pe tarabe, tândăleala gureşă de la terasele cu mici şi bere sau forfota de pe lângă mustăriile ad-hoc înseamnă că e OCTOMBRIE şi, musai, trebuie să faci poze în piaţa Obor. Mai nasol e că, apoi, trebuie să alegi una 🙂

NOIEMBRIE a fost, pentru mine, luna cu cele mai multe fotografii. A fost şi o lună deosebit de frumoasă şi “fotogenică”. Aveai de unde să alegi subiecte. Culorile toamnei erau încă vii în parcuri, pe străzi, pe clădiri, iar cerul… cerul a fost, în multe zile, de un senin ideal. Am zis să profit că încă funcţionau fântânile arteziene şi, deşi nu  prea îmi reuşesc fotografiile pe timp de noapte, m-am încăpăţânat totuşi să “pozez” una, în seara de 24 noiembrie.

Şi, uite aşa, am ajuns la ultima lună din an… iar fotografia lunii DECEMBRIE 2012 este asta:

Avusesem o conversaţie cu un amic şi din vorbă-n vorbă, la capitolul amintiri despre jucării, mi-am adus aminte că mai am maşinuţa asta pe care am primit-o cadou (prin 1955 sau ’56 , nu mai ţin minte precis) de Moş “Gerilă”, cum i se zicea pe atunci. Şi am descoperit, apoi, că este replica de jucărie a unui model BMW celebru:328.

Şi, ultima pe listă, cu permisiunea dumneavoastră, este “bobocica” (ţineţi minte că pentru luna iunie n-am pus fotografie, aşa că sunt în grafic). Este bobocul unui trandafir care a reuşit, săracul, să înflorească pe balconul meu de la Mihai Bravu, cel atât de urgisit de zgomotul şi poluarea fluviului cvasi-permanent de maşini.

2 comments to 12 poze din 2012

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>