despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul



arhiva

Prohod pentru “Eugenia”?

scris de Ando

Am fost fan “Eugenia” de când mă ştiu, de când era ambalată în hârtia aia pergamentoasă, un pic unsuroasă. Pe stradă, în pauză la şcoală, în excursii. Chiar mai târziu, când eram deja “mare”, adică pe la serviciu, nu mi-a fost ruşine să ronţăi eugenii. Mi-aduc aminte ce şoc a fost  prin anii ’70, când i-au crescut preţul de la 50 la 65 de bani!

Iar după ’89, mânat probabil de un inconştient nostalgico-naţionalism, am continuat s-o consum cu încăpăţânare deşi au apărut sute de sortimente de biscuiţi. Vorbesc aici de “Eugenia” aia veritabilă, cea făcută de “Dobrogea”- Constanţa, care a păstrat pe bune reţeta originală, nu de celelalte făcături. Şi de aici, doar pe cea cu cremă de cacao şi rom. Nu lămâie, nu vanilie. Şi tocmai zilele trecute, când mi-am făcut o achiziţie de Eugenia Dark (îi zice aşa pentru că biscuiţii sunt şi ei cu cacao în compoziţie), am citit vestea tristă: fabrica de la Constanţa a intrat în faliment!

Bine, teoretic, starea de faliment gestionată cum trebuie, poate – în final – să salveze fabrica… dar, practic, suntem în România unde totul e “original”. Şi, din păcate, nu-i vorba că n-o să mai am eu ce ronţăi, nu – e vorba de posibila dramă a oamenilor care lucrează acolo şi cărora le fuge pământul de sub picioare.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

9 comments to Prohod pentru “Eugenia”?

  • Dragos B

    Pfui, tot asa cu (mini) rulada cu crema de cacao… Tocmai cand descoperisem una care semana cu cea din copilarie si era facuta la Titan au falimentat/inchis/schimbat reteta(?) fabrica… 🙁

  • hm

    prea multe eugenii – cu lamaie, cu vanile.
    La fel si cu Magura – cu paispe feluri de crema. Sau amarata aia ciocolata cu Rom, ba e mica, ba e mare, ba e cu biscuiti…

    Mie imi plac lucrurile simple care raman simple, care nu se schimba – dar cui ii pasa de asta?

  • La Mega Image mai exista un soi de Eugenia de la Gusturi Romanesti daca nu ma insel, 49 de bani bucata.

  • Sincer, prefer copiile de la Fox. In Eugenia moderna am tot timpul senzatia ca-mi rup dintii si ca folosesc un indulcitor excesiv …

  • Intr-un timp disparuse … a reaparut ca brand prin ‘2002. Tin minte ca am luat un bax ( cam 200 buc. ) apoi vreo 3 ani n-am mai vrut sa vad in fata ochilor asa ceva 🙂
    Nu cred ca va dispare … este un brand care costa deja destul de mult. Problema este sa respecte reteta.

  • Ando

    Din câte ştiu, “afară”, există firme (Brand-Finance)de evaluare financiară pentru branduri…nu ştiu dacă se aplică la noi.

  • Amiral Snagov

    Ati uitat vechiul brand… “Eugenia-cea mai ieftina femeie”

  • Cornel S

    Ando: Pe vremuri, exista sigur si Miorita (mai ieftina ca Eugenia), cu crema de lamaie si intr-o forma mai ingusta. Revenind la Eugenia, in ultimii ani antedecembristi se umblase la caliatea cremei, aceasta fiind de-acum mult mai neagra si amara.

  • Ando

    @Cornel S: Eu mă bucur că marca originală, “de Constanţa”, supravieţuieşte şi, încă, e bună la gust.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>