despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Bucuresti: carte de istorie

Poate vrei sa stii mai multe despre Bucuresti; despre istoria lui, despre lucrurile intimplate de 550 de ani incoace. Ce-i mai frumos decit sa citesti o carte, una scrisa bine, una la care s-a muncit mult (si se vede?).

Eu as recomanda doua carti. Prima e scrisa de Radu Olteanu: Bucurestii in date si intimplari. E scoasa de Editura Paideia, prin 2002. Cred ce se mai gaseste prin librarii, si s-a vindut in jur cu 400 de mii vechi. Acopera ce s-a-ntimplat in oras cam pina la sfirsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

A doua carte a aparut la editura Compania, si se numeste Cronologia Bucurestilor; e scrisa de Gheorghe Parusi; care-n plus vorbeste si despre intimplarile petrecute pina in 1989. A aparut acum doi ani, si o gasiti cam la 900 de mii vechi.

As zice ca n-ar fi chiar niste bani aruncati pe fereastra.

(… apropo de fereastra, panoramele vechiului Bucuresti ale lui Radu Oltean, precum si afisele lui merita toata admiratia!)

1 comment to Bucuresti: carte de istorie

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>