despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Cel mai frumos parculet din oras

E marginit de strazile Luigi Cazzavillan, Transilvaniei, Temisana – si intrarea Temisana.

A a fost construit in 1905, a fost reabilitat in 2005 si si-a pastrat cu bine noua infatisare; asta chiar ca e un lucru de laudat.

Va vine sa credeti c-acum 5 ani aici era un adevarat maidan?

Luigi Cazzavillan (1852-1903) a venit in 1877 din Italia, in calitate de corespondent de razboi. A ramas aici si in 1884 a fondat ziarul Universul.

Asa se vede parculetul de sus (Live Maps) acum:

… la origine insa, aleile sale aratau altfel:

(de aici)

… Asadar, daca vrei sa faci lucruri interesante intr-un parculet, poti: iata ce serpuieste prin Gradina Icoanei!

6 comments to Cel mai frumos parculet din oras

  • La Gradina Icoanei au incercat sa refaca izvorul + paraul din vechea balta a Icoanei, insa izvorul e kitsch, iar “albia” paraului se umple de gunoaie. Plus ca marginile s-au erodat destul de repede.

    Parcul Cazzavillan arata foarte bine, considerand ca era doar un maidan pe vremea comunistilor. Macar seamana oarecum cu ce era acolo initial.

  • Parcul Cazzavillan e foarte simpatic, insa ruinele din jur te deprima absolut total. Prima&ultima oara am trecut pe-acolo in 2007 si nimic nu s-a schimbat. Nasol.

  • macar “ruinele” alea sunt romantice. total anti-romantica este insa prezenta masiva a minoritarilor. dadeam rar pe acolo, din cauza lor.

  • […] si Cismigiu sunt infime in comparatie cu alte spatii verzi, iar ultimul nostru obiectiv – Parcul Luigi Cazzavillan – este cel mai […]

  • Vlad

    Amice, verbul „a reabilita” înseamnă a repune în drepturi, a restabili reputația, poziția socială a unei persoane (om). Clădirile se repară, se restaurează, se renovează, se refac dar nu se reabilitează.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>