despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la pachet

Aşa a fost mereu Gara de Nord  – un paradis al micilor învîrteli; şi n-o să se schimbe asta.

Nu ştiu dacă cineva a socotit cîte sute de colete se plimbă, zilnic, de la un capăt al altul al ţării – puse la naş sau la mecanicul de locomotivă.

Plase de rafie îndesate cu şniţele, caserole şi borcane de ciorbă; genţi cu şosete şi chiloţi curaţi – compactate de parc-ar fi ambalate în vacuum; pături, blugi, calculatoare – ce mai: tot ce ai avea nevoie!

Ce DHL, ce Fed Ex, ce Poştă Română? – CFR-ul e cel mai de încredere instituţie din ţara asta, cînd e vorba de trimis lucruri, ieftin, rapid şi sigur.

… afacerile cu coletărie nu se opresc la ieşirea din Gară; peste drum vin dube şi camionete din Spania care aduc şi trimit sute de pachete – priviţi cîtă lume aşteaptă şi aici.

9 comments to la pachet

  • Şi gândiţi-vă că toată afacerea asta e 100% ilegală, nefiscalizată.

  • Dan

    Eu am pierdut ore din viata stand la coada la oficiul postal la ridicat de colete; la trimiteri deja e cosmar. Curierii privati au tarife prohibitive pentru o mare parte a populatiei iar serviciile premium gen DHL “joaca” deja in alta liga. “Mecanicul de locomotiva” sau “soferul de duba” presteaza de fapt un serviciu social de utilitate maxima.

  • Dragos B

    “Aşa a fost mereu Gara de Nord – un paradis al micilor învîrteli;”

    Apropo, tasnitorile alea din gara le-au mai reparat? Ca asa se jurau, ca le repara si le dau drumul… Acum doi ani, acum un an la fel…

  • hm

    pai la ce-ti trebuie tasnitori daca ai chioscuri care sa-ti vanda apa? 🙂

  • Cu 4 RON la 1/2 l şi 5,5 RON la 1,5 l… că supermarketul Guliver au reuşit în sfârşit să-l închidă.

  • hm

    cam ca la chiosc in Herastrau…

  • În Herăstrău, totuşi, ai câteva cişmele, dacă nu vrei să dai 4 RON pe juma’ de litru de Dorna sau 9 RON pe un pahar cu ,,fresh” (că suc de portocale sună prea comunist, nu?).

  • Dragos B

    Ce sa mai spun…
    Bine, nici in Germania nu este apa in gara si in unele gari intrarea la WC e cu bani. 20-30 de centi sau cat vrei sa-i lasi celui care spala pe acolo, cand e cazul. Nici in orase nu am vazut tasnitori. Am gasit, totusi, in centrul a doua orase de 100’000 de locuitori, o tasnitoare in unul si o pompa/munument isoric (care avea apa potabila) in celalat. In rest, in zona centrala/veche din Koln, Bonn, Dusseldorf, Franfurt, Dortmund… ciu-ciu.

    In schimb am numarat vreo 17 la… Buzau. Iar unele au o apa, sa-nnebunesc, nu-ti mai vine sa pleci de lanaga ele. Asa e cu cea din gara (folosita de CFR-isti). Am mers varat trecuta pe canicula Buc – Bz si nu le mergea aerul conditionat, ferestrele nu se puteau deschide… Cand am ajuns la BZ la apa din gara… Raiul, nene… In Bacau mai stiu vreo doua, una in fiecare parc central.

    Iar in gara… Nici la Iasi, nici la Bacau… 🙁

  • hm

    ehee, sticla aia [de sticla 🙂 ] de-un litru de pe vremuri… care se umplea in fuga in fiecare gara mai mare…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>