despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: la Coşbuc

Azi avem un caz special – o să vedeţi de ce. Dan Cojocariu ne ajută din nou: călătorind zilnic cu tramvaiul 32, a văzut des ce se întîmplă aici:

Aici – pe bulevardul George Coşbuc, între Piaţa Coşbuc şi intersecţia Chirigiilor, în căsuţa cu uşă verde, stă fetiţa din poză – ea cerşeşte la geamurile maşinilor care aşteaptă acolo la semafor. Fetiţa are şi-un frate; cerşesc împreună. Mereu.

Ar trebui să fie uşor, nu?  Direcţia de protecţia copilului ştie locul, ştie adresa; poate să meargă oricînd aici, fără să zică apoi că nu i-a găsit – cum se întîmplă în cazurile de exploatare de copii de la Rondul Coşbuc…

Doar că de locul acesta anume se ocupă D.G.A.S.P.C. Sector 5 – iar de la Sectorul 5 n-am primit niciodată vreun răspuns – noi, personal. Pînă acum; căci nu e cum vor ei – ci cum vrem noi.

Mulţumim pentru ajutor!

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilul. Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

2 comments to trezim copiii: la Coşbuc

  • L.S.

    Fetita asta cerseste in fiecare dimineata, pana spre pranz, pe bulevardul Libertatii, impreuna cu mama si fratele ei, langa vitrina unui magazin. Din 1999 trec prin zona, in drum spre serviciu. La inceput, mama cersea cu un alt baietel, cam de un an, care nu cred ca este acelasi cu cel de care pomeneati mai sus, pentru ca ar trebui sa fie ceva mai mare acum si, in plus, era blond, ca si fetita. Apoi a cersit cu baietelul numarul doi, apoi, in anii urmatori, si cu fetita. Trei copii nascuti la intervale mici unul fata de celalalt, folositi pentru cersetorie. Exista si un barbat in familia asta, care a disparut pentru o perioada si a reaparut. Copiii sunt destul de bine imbracati pentru ca oamenii care trec prin zona, in special femei, le dau mereu haine si incaltaminte, le dau mancare si bani. Mama copiilor cred ca nu concepe sa traiasca altfel. L-m vazut odata pe “sot” cu telefon mobil, l-am vazut cumparand ziare, i-am vazut pe el si pe mama la o bere sambata, cu prietenii, pe trotuar, la buticul de la Rondul Cosbuc.Nu par cel mai disperat caz de pe lume, de bine de rau au o locuinta, sunt o familie completa (au chiar si catel!)si macar un parinte ar trebui sa munceasca. Dar cersetoria pare cea mai comoda cale de a-ti duce traiul… Si nu cred ca primaria va face ceva: pentru ei sunt o familie absolut obisnuita, care are si ea dreptul la un hobby…

  • hm

    Şi pe cei care cerşesc pe linia lui 32 (între Rond şi 11 Iunie-Unirii) i-am văzut de atîtea ori! Şi tot de atîtea ori, DGASPC nu îi vedea…

    Dacă cerşetorul locuieşte într-un sector şi cerşeşte într-altul (ca aici, locuiesc în 5 şi cerşesc pe Libertăţii în 4), atunci orice tentativă de intervenţie se împotmoleşte datorită lipsei de cooperare între autorităţile locale, de sector…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>