despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

dacă e marţi…

după cum v-aţi prins, Alexandru Dinu şi-a cam încheiat seria de articole scrise pentru noi; dar asta nu înseamnă că noi n-o să-l mai citim pe Alexandru Dinu.

Pentru că el a mai scris.

Ştiţi? S-a-ntîmplat aşa. După ce-a comentat de vreo două ori pe marginea unui vechi articol despre Sfîntul Silvestru, l-am rugat să-mi scrie cîteva din amintirile sale. Atunci mi-a trimis o bucată de text, o bijuterie, o frumuseţe. Era un fragment – un fragment dintr-un roman pe care l-a început după ce-a părăsit ţara, în anii ’80. Zic că l-a început, pentru că l-a abandonat apoi; nu l-a mai continuat şi – oricît l-am ruga – nu-l mai continuă; pentru că sînt lucruri care trebuie făcute la vremea lor şi nu altcîndva…

N-a trecut mult şi-am descoperit că Alexandru Dinu mai scrisese şi altceva; o altă carte. Am citit-o cu sufletul la gură, descoperind Romanul care-i lipsise Bucureştiului anilor 70-80.

Ei, de-acum – marţea – vom publica acest roman.

Asta, de săptămîna viitoare; pentru că mîine veţi citi şi voi fragmentul acela de la care-a pornit totul; fragmentul din cartea neterminată, carte care se cheamă Baroc tîrziu.

Lectură plăcută.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>