despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Completare: vechiul Ferentari, vechiul Sebastian

Ca sa respectam adevarul-adevarat, nu doar Soseaua Salaj a fost re-trasata la intersectia cu Calea Ferentari. Calea Ferentari insasi a fost reconfigurata. Traseul ei vechi era mai sinuos, ceva in genul asta:

Cu rosu, e vechiul traseu al Soselei Salaj; cu galben, cel al Caii Ferentari. Actualul Peco-Salaj se afla, deci la intersectia lor.

UPDATE: am refacut harta, re-trasind vechea Cale Ferentari cit mai exact: suprapunind-o actualei alei Tulcea.

Mergind mai departe, vedem ca si Strada Sebastian si-a mutat putin albia, intre Vulcan si intersectia cu 13 Septembrie (chiar si putin dupa intersectie):

Pe amplasamentul vechii strazi, marcat cu galben, acum este parcare.

Si inca ceva; strada Sebastian s-a numit, de cind lumea, simplu, Sebastian; nu Mihail Sebastian. Partea cuprinsa intre 13 Septembrie si Razoare a fost Strada Lupeasca.

Hartile sint de pe Live Maps.

4 comments to Completare: vechiul Ferentari, vechiul Sebastian

  • La intersectia caii Ferentari cu Soseaua Salaj ( e vorba de vechia intersectie) se gasea pana la demolarile din anii 80 o cruce de piatra de marime mare ( estimez la 2 metrii inaltime ) cu text scris cu litere chirilice. Crucea era un adevarat reper: ” cum vi dinspre XXX ajungi la cruce si faci la YYY “. Este foarte posibil ca aceasta cruce sa fi ramas ingropata pe undeva prin zona ….

  • Multumesc – asta nu stiam!
    Mare pacat ca s-a pierdut crucea aceea!

  • Raska George Carol

    Cred ca era crucea ostenilor trecuti prin acea zona a lui Tudor Vladimirescu Eu acolo am copilarit si asa i-mi aduc aminte ca scria pe ea.Dupa colt la intrare pe Calea Ferentari era statia tramvaielor 8 si 23 si Bufetul Magura pentru aducere aminte.

  • hm

    Mulțumesc mult pentru completare!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>