despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

45

… uite că se întîmplă: este o problemă din ce în ce mai mare să găseşti încălţăminte românească dacă porţi 45 la picior.

Iezistă esplicaţie. Producătorii români – ăia care sunt ei şi care-şi vînd, de obicei, marfa prin fel de fel de locuri scriind mare PREŢ DE PRODUCĂTOR pe geam, nu fac păpuci mai mari de numărul 44.

De ce? D-aia. Că, cică, nu rentează să investeşti în calapoade şi alte alea. Parol – să-i îngrop!

M-am dus să investighez. Am luat magazinele la rînd, am fost chiar prin tîrguri şi angrouri – nimic la preţ rezonabil mai mare de 44.

Desigur, şi 44-le românesc e cam pricăjit. Calapodul modern e mai îngust decît cel vechi.

Ce să mai zici? După ce că folosesc tălpi ieftine şi proaste, după ce că nu se fabrică decît pantofi de piele-ntoarsă (că asta se cere, de doi ani încoace), micii noştri producători – ăia pe care, chipurile, ar trebui să-i sprijinim şi să-i încurajăm nu-s în stare să fabrice pantofi pentru noi, ăştia care trăim pe picior mare. Muriţi, deci! Bociţi-vă că preferăm chinezării şi chestii no name aduse de afară de lanţurile de hipermarketuri; şi vedeţi dacă-mi mai pasă.

Altceva nu-nţeleg. Citesc, periodic, prin presă, că omul secolului 21 e mai înalt, mai dezvoltat decît omul secolului trecut. Pare-se că-s goange; cel puţin după pantofii noştri.

10 comments to 45

 • Amiral Snagov

  Pentru cocalarul roman e mare mare chestie sa aiba piciorul finut.

 • hm

  Mie-mi spui!
  “luati-i, ca nu va fac piciorul mare” – zice orice vanzatoare.

 • Stai linistit, aceeasi problema o am si eu la 39. Si parca nu ma simt cocalar pentru ca am piciorul mic.

 • hm

  dacă nu-ţi plac pantofii albi cu cioc!

 • Dan

  Romanii au picioru’ mic (statistic), de-aia in magazine sunt marimi de la 40 la 44, eventual cu o pereche sau doua in plus pentru 42 si 43. Mai la vest situatia se schimba, marimile 7 si 7.5 (standard englezesc, cum ar veni 40 si 41) lipsind uneori din gama. La femei e insa mult mai grav, diferenta de calapod fiind imensa – romancele sunt niste copile pe langa englezoaice sau irlandeze.

 • hm

  … şi ce-mi mai place mie să fiu român statistic!

 • Ando

  hm: partea nasoală e că eşti “în afara” statisticii 🙂

 • Cristian Ioan

  Ai vrut Libertate! (ca tot vrobeam despre Decembrie 1989).
  Acum suntem in capitalism, si actioneaza elegile econimiei de piata: ce doreste publicul, aia ofera producatorii.
  Cererea de pantofi marimea 45 (si respectiv 39 la capatul opus al gamei) fiind scazuta, este [erfect normal ca si oferta sa fie scazuta – sau chiar inexistenta!
  Ai intotdeauna optiunea sa iti faci de comanda!

 • hm

  eu vreau să profit de opţiunea de a cumpăra ieftin şi bun!!!

 • Cristian Ioan

  Ieftin si bun nu se poate!
  Daca vrei ieftin, ia chinezisme, daca vrei al un pret acceptabil si exact masura ta – te duci mai spre West, la noi nu ai sa gasesti …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>