despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

cine are nevoie de cine?

Mă amuză forumurile; de fapt, mă amuză orice loc unde oameni mulţi vin şi-şi dau cu părerea.

Ştiţi cum e – poţi să spui un lucru deştept şi ţi se răspunde că ai uitat să pui o virgulă şi discuţia se continuă despre virgule o săptămînă; dar dacă spui o tîmpenie, se lansează cea mai academică polemică despre argumentele tale.

Chiar şi aşa, urmăresc cîteva forumuri: pe cele cu transportul public – din pasiune; şi pe cele despre o anumită marcă – pentru că poate mai aflu şi cîte ceva folositor despre cum se poartă maşina mea.

Pe lîngă admini, nebuni cu acte-n regulă şi grammar nazis, fiecare forum care se respectă are cîţiva colaboratori de vază, dintr-aceia cu informaţii din interior. Nu contează că au ieşit la pensie de zece ani şi înainte de asta plimbau ştampila prin instituţie; contează că ştiu.

Aceştia nu pot fi contrazişi. Dacă li se opune vreun argument de bun-simţ, se băşică că nu sînt respectaţi, că se retrag de pe forum şi că – uite-aşa – rămîne lumea fără informaţii. De obicei li se tolerează ifosele astea de soprană dezumflată, dar să vă zic un secret: nu se întîmplă nimic dacă aceşti guru ai forumurilor dispar. O să apară alţii.

Şi să vă mai spun un secret. Marii ăştia colaboratori, marii depozitari de secrete pe care le dau cu ţîrîita au mai mare nevoie de cititori decît au cititorii de ei. Să ştiţi de la mine.

11 comments to cine are nevoie de cine?

 • Ando

  Să fim cinstiţi: deşi nu deţinem mari secrete, avem aceeaşi nevoie de cititori şi, mai ales, le datorăm multe !

 • hm

  CORECT!!!
  şi… cine a fost mai întîi, scriitorul sau cititorul 😉 ???

 • Ando

  Sigur că da, scriitorul. Dar, oricine se apucă de scris o face în speranţa(declarată sau nu) că va fi citit !

 • hm

  mi-aduc aminte de o şarjă auto-ironică a lui Wolinski – un caricaturist francez – care, prin ’90, începuse să colaboreze cu Paris-Match:
  „înainte preferai să ai publicul tău“… „acum vreau să am PUBLICUL“

 • florin

  Ce potriveala;asa ceva am abordat si eu intr-un comentariu pe facebook.Sa stiti ca nu numai cei batrani sunt detinatorii adevarului irefutabil,chiar si cativa admini foarte tineri stiu totul si nu suporta critica.Mi-am numit comentul “Democratia la un click distanta”,fiindca atunci cand ii critici(cu argumente)ti-o servesc pe aia cu DA CLICK DACA NU-TI CONVINE SI TRECI PE ALTA PAGINA.
  Democratzeala nu gluma!

 • hm

  democraţeală creaţă.

 • Dan

  Da; urmaresc forumurile de infrastructura, acum mai mult ca si cititor fiindca sunt oarecum decuplat de viata de zi cu zi din tarisoara noastra draga. Pe metrouusor am impresia ca se intampla mai multe prin mesageria privata decat in spatiul public – care e oricum dominat de niste copii care incearca sa faca (cumva) pe plac celor cativa “guru” care vin cu poze si (jumatati de) informatii din zonele inaccesibile publicului. A fost interesant cat s-a construit pasajul Basarab, cu Marian Andrei care a inceput de la poze cu sapuniera catarat pe garduri si a terminat cu DSLR-ul in mana pe varful pilonilor. Din pacate s-a dus de tot exuberanta aceea a inceputului si a ramas doar ce am expus mai sus. Genul asta de exuberanta inca se mai poate gasi pe forumurile care urmaresc constructia autostrazilor dar si acolo lucrurile incep sa se schimbe: peste poze si discutii se uita ziaristi si poate si politicieni; uneori apar si “surse secrete” in discutie. Peste 2-300km de autostrazi cred ca si pe acolo se va ajunge la o filtrare activa a informatiei pe model metrouusor.

 • hm

  Metrou Uşor s-a schimbat mult, şi-mi e tot mai puţin sursă de informaţie. Din păcate.
  Sky Scraper City e citat-preluat în fiecare zi de presă. Dacă pentru lucrările din ţară e de înţeles, pentru pozele cu poze din Bucureşti e ridicol…

 • Nu pot să nu mă bucur când văd ce se scrie despre Metrouusor. E interesant cum îşi face vizitatori adminul cu pozele de pe M5, de exemplu, deşi constructorul oricum e obligat prin contract să dea publicităţii în fiecare săptămână un număr de poze cu fiecare staţie, care fac pariu că sunt aceleaşi poze pe care le face Marian Andrei.

 • hm

  dar e si un site oficial al lucrarilor, nu? Cu imagini destule si actualizate.

 • Magistrala5.ro. Bugetul pentru fotografii, cf. cererii de finanţare europeană, este de 30.000 euro (sau 20? Nu mai ştiu, o să mă uit luni).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>