despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Gogoaşa dobrogeană

Oare ai putea, în oraşul ăsta, să-ţi iei – cu un leu, şi o gogoaşă şi un covrig?

Ei… uite că da! Doar că trebuie să umbli un pic mai mult – şi să te cam apropii de ieşirea din oraş, unde lumea e mai săracă, unde oamenii merg încă cu Dacia 1300, unde miroase altfel.

Ne aflăm la capătul tramvaiului 45, în Chitila – unde se găseşte Gogoaşa dobrogeană:

… aici gogoaşa simplă e un leu; dar se vinde şi o gogoşică mai mică, cu 50 de bani. Covrigul e un leu; dar se vinde şi un covrig mai mititel (dar nu mult mai mic decît covrigul standard din oraş) cu 50 de bani. Merdeneaua e un leu şi 50 de bani… Şi lista continuă.

Şi nu doar că se vînd la preţul ăsta; care, desigur, este preţul la care-ar trebui să se vîndă şi în oraş; dar vînd şi lucruri bune. Fac şi un soi de şuberek cu carne bunuţ, pe care-l vînd cu 3 lei.

Nu ştiu cînd oţi avea drum prin Chitila; dar cînd o fi, opriţi-vă la Gogoaşa dobrogeană.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

7 comments to Gogoaşa dobrogeană

 • Dar nu e Chitila acolo. E Soseaua Chitilei, la intersectia cu Bd. Laminorului. Chitila e mai incolo, ca si drumul isi schimba acolo numele in Soseaua Banatului. Si era, pe vremuri, nu capatul lui 45 ci capatul lui 10. Si a lui 3 dar ala era deja cam raposat inca din copilaria mea. Ce sa-i faci, daca am copilarit in Chitila mi-s sensibil la nuante d’astea 🙂

 • hm

  of! … nu-i Chitila, da’ gogoasa este.

 • Dragos B

  Dar un suberek (si cu carne si cu branza) gasesti pe undeva?

 • hm

  şuberek cu brînză fac chiar aici, la Chitila. Cînd o să mai trec pe aici şi am loc în burtă, o să-l încerc. Costă 3 lei. Revin cu detalii…

 • cata

  Suberek (si cu carne si cu branza) se gasea pana pe la inceputul verii la un stand din cadrul Targului de produse alimentare traditionale din incinta Institutului Agronomic .Erau pe dreapta,pe la mijloc,iar vis-a-vis aveau stand cei cu braga si cafea la nisip,prietenii lui HM .
  Aferim efendi Cornel !

 • hm

  La Targul asta chiar nu am fost niciodata! Ar fi cazul sa trec si eu pe aici, macar de curiozitate… daca nu de şuberek!!!

 • hm

  Revin şi rectific: şuberekul de aici e cu carne, nu cu brînză. Nu-i rău, dar nu-i nici chiar ca la mama lui dobrogeană acasă….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>