despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor: … din presa vremii

Un articol apărut în „Scînteia” pe 30 Iunie 1974, la centenarul uzinei Timpuri Noi – că tot am citit marţi articolul lui C. D. Mocanu:

… tot „Scînteia”, dar din 20 Martie 1960 – cea cu Matty, iată şi fotografia bucureşteană de pe prima pagină mai în detaliu:

Presa vremii, deci; arăta un pic altfel – nu numai pentru că ziarul nu era color şi pe ultima pagină nu erau fete dezbrăcate. Cu toate astea, acea ultimă pagină era întotdeauna cea mai interesantă; printre ştirile internaţionale se strecurau fel de fel de chestii. Iată un mic exemplu; pe 9 Decembrie 1976, „România Liberă” scria despre un un nou tip de circuit imprimat!

(Imagine de la corespondentul nostru Cristian Malide)

4 comments to din zbor: … din presa vremii

  • Ziarele de atunci macar erau excelente in procesul spalarii geamurilor! Astea de azi nici macar de lucrul asta nu sunt bune …

  • hm

    Foarte bune de asemenea la tencuieli şi reparaţii, în loc de spuma de azi!

  • Erau bune la multe lucruri… nu am prins vremurile alea, dar la fiecare înlocuire de ţevi de la baie am găsit câte o ,,Scânteia” pe post de izolaţie :))
    Observaţi că se preciza mereu numele autorului fotografiilor… nu ca azi.

  • hm

    aveau tiraj mare, ajungeau pe toate şantierele!!!
    Ziarele acestea se vindeau. Fiecare întreprindere avea un „plan” de abonamente. Poştaşii băgau pe gît abonamente la Scînteia şi la cotidianul local al fiecărui judeţ, şi oamenii din ţară – mai de frică, mai de ruşine – îşi făceau abonamente.

    Azi avem ziare aşa-zis quality, care se vînd scump la tarabă şi care se dau gratis în săli de aşteptare ş.a.m.d.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>