despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

2007-2008: mincarea la restaurant

Pe scurt:

  • o masa s-a scumpit cu cel putin 10% – lucru normal, daca socotim doar ca pretul uleiului aproape s-a dublat in tot acest timp. Si, ca de fiecare data cind preturile urca, pe alocuri se micsoreaza portiile, ori se face rabat la calitatea materiilor prime.
  • asadar, eficienta incepe sa fie confundata cu economia – atunci cand cartofii prajiti sunt congelati si sosul de pizza e doar pasta de tomate. Si sunt tot mai putine lucruri in meniuri.
  • se maninca tot mai mult la prinz in oras, si ca urmare apar restaurante care se vor de business.
  • nu au aparut noi restaurante bune; nu au aparut nici restaurante noi cu vreun specific, altul decit cel italian, ceea ce e dezamagitor. Ar fi loc de inc-un restaurant grecesc bun ori de vreunul rusesc, cel putin.
  • ba mai mult, s-au inchis cateva locuri decente, ceea ce e pacat; cateva nu aveau mai mult de un an, un an si jumatate de functionare. Nici n-apucasem sa trec pe la unele. Stiu si cateva locuri care n-o s-o mai duca mult. In altele, renovarile treneaza intr-atat, incat nu mai sper in vreo redeschidere.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>