despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de ce s-a dus Gregory’s?

Nu-i nici un secret: de mult Gregory’s nu mai contează pe piaţa fast-food din Bucureşti. Venit pe cai mari acum mai bine de zece ani, a deschis în locuri cu vad, unde făcea treabă bună: în Romană, la Unirii, la Gară, pe Lipscani, în Victoriei şi chiar la Casa Scînteii.

Azi nu ştiu dacă, în afară de micuţul local de pe Batiştei colţ cu Calderon, Gregory’s mai ţine ceva deschis.

Am scris, de-a lungul vremii, multe necrologuri pentru astfel de afaceri care s-au dus pe apa sîmbetei; de fiecare dată am încercat să înţeleg de ce au ajuns acolo.

În 2001-2002 sandvişul de la Gregory’s era delicios; mare; o încîntare. Desigur, punîndu-ţi de toate în el, preţul lui ajungea să fie destul de mare; dar nu conta – era bun. O pîine bună, în care-ţi puteai băga şuncă, brînză, roşii, ciuperci, sos de ciuperci şi altele: zău că-mi aduc aminte cu drag de el.

De ce am abandonat Gregory’s, atunci – eu şi alţi clienţi? Poate cînd dura prea mult să aştepţi să-ţi facă cineva sandvişul. Poate – mai degrabă – cînd roşia era scofîlcită, ciupercile fără gust, şunca ieftină, pîinea tare.

Apoi – între 2006 şi 2011 – cînd a venit vremea cînd Gregory’s a-nceput să facă alţi paşi înapoi, închizînd, pe rînd, localurile-fanion: Romană, Unirii, Gara de Nord. Dacă nu-ţi iese în drum, uiţi de el; alte chestii îţi apar mereu în faţă, ştiţi bine.

Asta e! A fost – şi nu mai este. Păcat, pe undeva, nu?

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

6 comments to de ce s-a dus Gregory’s?

 • Ando

  Ăsta să fie cel mai mare necaz al nostru! Vorba ceea: lac să fie că broaşte…
  Concurenţa este aprigă pe domeniul ăsta, aşa că cine nu-şi vede de treabă, dispare.
  Respectul faţă de calitate-deci faţă de clienţi-trebuie să fie cum se zicea “firul roşu călăuzitor ” 🙂
  Unii comercianţi se bazează pe faptul că încă deţin un oarecare
  monopol în zonă şi încep să dea rasol la calitate.
  Am un exemplu concret: patiseria de la Perla.Multe din produsele
  clasice(merdenele,ştrudele)nu mai sunt la nivelul de altă dată.Plus că, de multe ori, nu sunt calde.Se bazează în special pe vânzarea de covrigi.

 • hm

  îmi pare rău de Perla! Clienţii pierduţi se recîştigă greu! Şi e păcat de vad şi de istorie.

 • eu mă întreb zilnic cum de rezistă Panipatul ăla de la Chirigiu… o fi doar de acoperire, or vinde de fapt droguri sau mai ştiu io ce?

 • hm

  nu ştiu 😉
  că ultima dată (acu’ vreo patru ani!!!!) cînd am luat o pizza de acolo, nu se putea mînca.

 • Mai mult ca sigur a fost o problema financiara a grupului mare, elen decat a afacerii strict in Romania. Dupa ce au intrat in faliment si au inchis toate locatiile, am inteles ca un om de afaceri a cumparat asset-urile si s-a hotarat sa incerce sa re-invie afacerea.

 • hm

  asta tot citesc prin presa financiară, dar n-am văzut-o întîmplîndu-se…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>