despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: la Ierusalim

N-am inventat noi nici cerşetoria, nici şmecheria! Le întîlnim peste tot, oriunde am merge.

Şi nici exploatarea copiilor n-am inventat-o; după cum vedeţi acum. Adrian Crăciunescu a găsit cerşetori cu copii în braţe şi la Ierusalim:

Nu stiu daca erau palestinieni de etnie roma sau romi de etnie palestiniana. Greu de distins caci e multa similitudine in comportament. Copiii sunt extraordinar de multi si agitati, unii cu comportamente agresive si gata oricand sa “te agate” sa-ti ceara ceva. La automatele de cartele din statia de tramvai de langa Avraham Halperin Square, unde se termina strada Sultan Suleyman (pe trotuarul careia statea masina de mai jos), e o permanenta viermuiala si un strat de cartele de calatorie imprastiate pe jos. In vecinatate se afla si linia de demarcatie de la armistitiul din 1849 iar statia asta cade in sectorul evreiesc. Explicatia atmosferei din statia de tramvai de aici e simpla, cartelele au valabilitate de o ora astfel ca puradeii pandesc calatorii care coboara, cer cartelele si apoi te inghesuie in jurul automatului ca sa le cumperi de la ei “la mana a doua” dar cu pret mult mai mic. Alti copii care nu fac astfel de “afaceri” sunt foarte munciti, multi imping carucioare cu marfuri/ambalaje sau ajuta la pravaliile cu mancatorie sau storcatorie. Oricum, natalitatea la palestinieni pare ca e exploziva, cam ca la noi cu alti cetateni europeni. 

 

Mulţumesc mult, Adrian!

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilulAr fi grozav dacă aţi sesiza direct situaţia la Protecţia Copilului (ca să fie cît mai multe reclamaţii de la oameni diferiţi) dar, dacă nu vreţi asta, trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

2 comments to trezim copiii: la Ierusalim

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>