despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

… oameni mari, probleme mărunte: iată că am observat că patiseria de la Piaţa 1 Mai – aceea din vechea staţie a autobuzului – s-a închis.

Păcat.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

2 comments to din zbor

  • Alex

    “in ordinea numerelor de pe tricou”..glumesc; in ordine cronologica, in anii ’70 erau “la putere” in Bucuresti: placinta dobrogeana, super-buna, avea CHIAR SI CARNE DE OAIE (!) si placinta cu carne (mix, porc si vaca) apoi..in anii ’80, se gasea greu cea cu carne..aparuse cea cu branza (ADEVARTA)..apoi s-a transformat in branza topita si apoi in urme si arome…pana a disparut; a aparut varianta “mini” – pateurile cu branza, intre 1985-1987, merdenelele, “nexam branza”..dar cel putin erau fierbinti..apoi catre 1989 – NUMAI PENTRU CUNOSCATORI – placintele cu varza !!! apoi cu nimic !!!

  • hm

    cu carne tocată NU SE MAI FACE NIMIC BUN în România, nici un produs de patiserie! Ultimul loc unde se mai păstrase magia era patiseria „comunistă” aflată la intrarea pe Lipscani, dinspre calea Victoriei… acolo ştiau şi cum să pună ceapa în umplutură… plăcinta aia cerea o bere!
    Era, zic – patiseria s-a închis prin 2005-2006. Şi cam asta a fost povestea.

    Aşa e, merdenelele le-am „cunoscut” la mijlocul anilor ’80.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>