despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

tăierea copacilor în presa vremii

…un articol din România Liberă, din 24 Septembrie 1968.

Despre tăierea unor copaci din Piața Senatului.

7 comments to tăierea copacilor în presa vremii

  • Ando

    Am copilărit în zonă şi-mi aduc perfect aminte că lângă bisericuţa Sf.Spiridon Vechi- care era “scufundată” aproape 1 m sub nivelul străzii- era-pe trotuarul dinspre ştrand- un arbore uriaş(nu mai ştiu specia) pe care exista o placă cu “arbore ocrotit” !!!
    Dacă a fost tăiat în 1968 -data articolului- sau când s-a lucrat la metrou, sau odată cu demolarile masive din zonă, nu mai ştiu…cert este că puteau fi păstrate atât bisericuţa cât şi arborele, aşa cumm erau.Nu deranjau. Ca dovadă, refacerea bisericii pe vechiul amplasament.
    In orice caz, un articol interesant şi curajos, chiar pentru acea perioadă de relativă deschidere.

  • hm

    acum imi aduc aminte ca vechea bisericuta era “ingropata”.

    Articolul e interesant, si pentru consideratiile despre noile blocuri din zona…

  • Ando

    Păi,da şi are multă dreptate în special cu blocul cu coloane de pe colţul Căii Victoriei cu Splaiul…chiar azi am trecut pe acolo.E pus ca dracu!

  • GreenWar

    Istoria se repeta. Regele palmierilor de ghiveci din Timisoara, primarul Nicolae Robu, a ras copacii din Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Piata Balcescu, bd. Parvan, bd. Coposu etc. fara niciun regret. Si alti arbori se pregatesc sa infrunte drujba vajnicului edil. Comentariul alesului? NU putem admite vegetatia crescuta spontan in oras… La vara, timisorenii se vor plimba pe strazi la umbra propriului lor craniu inteligent care a votat un asemenea primar.

  • hm

    la Iași nu le-au decimat teii? Doar pentru că se poate?

  • Mai sunt şi castanii lui Iohannis de la Sibiu (după aia au urmat troleibuzele… n-ai nevoie de ecologie într-un oraş turistic, nu?).

    Ca să revenim la Bucureşti, să privim şi la ce s-a făcut în Drumul Taberei: s-au tăiaţt cam toţi copaciii de pe bulevardul cu acelaşi nume, sub pretextul lucrărilor la metrou. Unii pentru lucrările la staţii, alţii pentru a avea unde să stea barăcile muncitorilor (!). Teoretic s-au ,,relocat”, practic muncitorii de la ADP i-au mărunţit cu drujba şi, probabil, i-au folosit pentru încălzit iarna. Apoi s-a închis parcul şi s-a mai tăiat şi pe acolo (dar nimeni nu ştie exact cât). După aia s-au început lucrările la Auchanul de pe locul Tricodavei. Aşa că s-a ras şi ce era acolo şi s-a distrus şi ultimul părculeţ pe care îl mai avea cartierul ăsta.

  • hm

    Sectorul 6 e cel mai nenorocit din punctul asta de vedere – „ce a fost şi ce a ajuns”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>