despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

coşul de pe faţa cumpărăturilor

Interesant, materialul ăsta, despre preţurile din marile magazine. Interesant – dar nu literă de evanghelie; folositor, oarecum – mai ales că vine perioada de cumpărături mari: de Paşte, de 1 Mai…

E interesant că se pare că Kaufland nu mai e chiar aşa ieftin – de fapt, nu a fost niciodată cel mai ieftin. Auchan – ajutat de preluarea Real – urcă destul de mult în preferinţele oamenilor; însă, cel puţin pentru mine, ideea de hipermarket înseamnă şi astăzi Carreforur. Şi Cora

Ce nu prea zice nimeni este că întîlnim diferenţe chiar între magazinele aceluiaşi lanţ. Carrefour Berceni şi Militari sînt mai ieftine decît Orhideea – probat în multe rînduri.

Kauflandul din Sebastian e un pic mai ieftin, de exemplu, decît cel din Floreasca…

Nici Mega Image nu ţine peste tot aceleaşi preţuri, dar aici e mai greu de văzut – doar la fieştecare colţ de stradă e cîte un mega, cîte un şopîngău… și ce e scump de luat de-aici merită, totuși, luat, tocmai pentru că e luat din fața casei… Mă rog, Mega are în continuare cea mai jalnică selecţie posibilă de mezeluri – nici o perspectivă să se îmbunătăţească.

Billa îmi pare tristeţea maximă în continuare; nu doar că e scump, dar – faţă de anii trecuţi – şi-a redus vizibil numărul de produse din raft; părerea mea.

Deşi asta – reducerea sortimentului – este o tendinţă la care s-au aliniat cam toţi, doar că într-un hipermarket se vede mai greu.

Da – magazinul ideal nu există; există doar magazine care-ţi vin şi-ţi convin. Comparaţiile sînt greu de făcut; nu doar preţurile contează, ci şi experienţa ta, şi mai ales uşurinţa de a pleca comod acasă cu piaţa făcută.

Unii zic că Selgros e mai bun decît Metro: uneori cred asta; doar că întotdeauna se va găsi vreun caz în care Metro rămîne interesant.

Ce-ar trebui să facă, deci, cumpărătorul? Să fie, cît de cît, la curent cu ofertele – şi ofertele personalizate pe magazin? Să fie de-acord să-şi prioritizeze unele cumpărături în funcţie de ce zic ofertele astea?

Naiba ştie.

Baftă la cumpărături.

2 comments to coşul de pe faţa cumpărăturilor

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>