despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Boul urban!

scris de Ando

Cât de tare mă poate enerva genul ăsta de indivizi.

Poza e făcută duminică în jurul orei 14, la trecerea de pietoni de pe Magheru, de la Piaţa Romană. Pietonii, după cum se vede clar, au roşu. Chiar duminică fiind, circulaţia – mai ales aici – era destul de intensă. Ei bine, boul meu se grăbea! Avea “urgenţe” de rezolvat! A fugit de lângă mine, de pe trotuar şi s-a oprit – ca boul – în mijlocul drumului pentru că din sensul opus veneau maşini în viteză aşa că, oricum, a putut traversa complet doar când s-a pus verdele pentru pietoni. A luat-o apoi agale printre coloanele blocului de vizavi. Ca un bou!

5 comments to Boul urban!

  • Serban

    Un bou batran. Astia de 60-70 de ani sunt, in marea lor majoritate, o specie aparte – incapabila adaptarii la civilizatie, dar, din fericire, pe cale de disparitie.

  • Concretramirez

    Ce e interesant de urmarit sunt ochii acestor indivizi. Am observat si eu in multe astfel de ocazii ca acestia NU PRIVESC NICIODATA SEMAFORUL. Se uita oriunde in alta parte cu ura, dar aproape niciodata spre culoarea semaforului. O baba zilele trecute la mine in Bronx injura cu harnicie toate masinile care veneau spre ea (bineanteles acestea aveau verde) dar niciodata nu-si pusese intrebarea ce lumina are in fata si ce reprezinta aceasta :).

  • l.s.

    Si eu am observat ca multi dintre cei care trec strada aiurea sunt persoane varstnice. Cred ca inca mai traiesc in epoca aceea cand masinile erau putine si traversarea prin loc nepermis nu era chiar un pericol. Am vazut odata o batrana care traversa astfel, lasandu-si papornitele in mijlocul strazii, ca sa se odihneasca. Dupa ce a traversat, i-a raspuns cuiva care ii reprosa ca isi pune viata in pericol si ii baga si pe soferi in belea: “Da ce mamica, ei nu vad ca sunt batrana?!”. Deci, batranii au voie!

  • hm

    e grav cand bunicii -pentru care, fara nicio condescendenta, avem tot respectul – se avanta in astfel de exhibitii rutiere cu nepoteii de mana. E tare grav.

  • La ultima întâlnire cu o astfel de vacă (că bou nu era) s-a lăsat cu un ,,Da’ nu mă vezi? Vrei să mă omori?” Ce dacă eu aveam verde, ce dacă aveam taxi în spate (deşi şanse minime să aibă frâne… din fericire a avut)… Dacă eram pe TIR sau autobuz, cred că treceam fără remuşcări peste ea.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>