despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Mogoşoaia, Buftea

Vă mai vine a crede că poţi ieşi la iarbă verde fără să să faci grătar?

Ei, da, la nici doi paşi de Bucureşti, în parcul Palatului Mogoşoaia oamenii se plimbă, stau pe iarbă, se joacă cu copiii – asta fac! (se face şi grătar, da’ undeva-ntr-un colţ, deoparte)

E răcoare, lacul e aproape…

… e frumos, chiar e frumos. Intrarea e liberă (acum), e curat, e linişte…

Dacă ţi se face foame, într-un sfert de oră poţi ajunge-n Buftea: unde Pizzeria Romană vinde pizza doar cu 120.000 vechi Duminica şi Marţea; despre ei am mai vorbit.

8 comments to Mogoşoaia, Buftea

  • Herodot

    Eeee, Versailles-ul nostru, cum imi place sa ii zic (mai ales pentru coloanele de pe garduri)
    Intr-adevar foarte frumos si foarte linistit, dar legat de gratarel: nu stiu daca e chiar intr-un colt si nu mai aproape de palat si mai extins. Eu nu sunt de acord cu camparea in curtea muzeului, mai ales ca PE mormintele de acolo( familia Bibescu?!) se jucau niste copii asistati chiar de parinti ca in parc, iar acest lucru mi se pare profanare. Cel putin asta am vazut eu la recenta si unica vizita de pana acum acolo…

  • hm

    Mie mi s-a părut destul de retras locul unde se face grătar, dar nici parcul nu e chiar atît de mare.
    Bine, dacă ţii să te enervezi, atunci chestiile acelea albe de plastic pseudo-artistice din curte fac toţi banii.
    Nu le-am pozat, dar iată un exemplu aici.

  • xyz

    Mai bine nu spuneai de locul asta, prietene… Acum o sa vina toti cocalarii sa beleasca si ei ochii.

    Vezi, data viitoare mai zi ce gratare misto se fac in Retezat.

  • Prietene xyz, cocalarii nu cred ca citesc articole de genul asta, daramite site-uri precum “Simply Bucharest”, deci chill.

  • hm

    … of! să n-am şi eu vreun cocalar aici! măcar unul mititel…

  • Hero(dot)com

    @HM
    Chiar! De copaceii aia extraterestii am uitat :))(donatie a vreunui primar de oras martian infratit cu Mogosoaia)
    Cat despre cocalari, poate sunt eu exagerat, dar cam jumate din cei care se perindau in ziua cand am fost eu acolo in zona cea impadurita si cu gratare erau reprezentanti ai fericitei ginte.

  • xyz

    Am zis de cocalari pentru ca eu sunt localnic. Acum vreo 3-4 ani locul era aproape pustiu. In ziua de azi, de cand locul e folosit pentru nunti si s-a aflat de el, nu mai ai loc sa arunci un ac in weekend. Si nu e lume buna, ci oameni care vin sa mai sparga si ei o samanta si sa mai arda un mic pokemoni din aia care isi fac singuri poze de hi5 cu palatul etc. Stiu ce vorbesc, asa incepe sa se f*ta un loc misto.

    Prin cocalari nu ma refer doar la tigani cu burta si lanturi, ci si la mitocani de birou. Genul ala care au distrus si Vama, cu dorintele lor gen paturi confortabile, asfalt, bancomate. Cocalarii progresisti, adica.

  • hm

    Cocalarii şi mitocanii-s la fel de răi!
    Faţă de anul trecut nu mi s-a părut că locul să se fi degradat, dar tu trebuie să ştii mai bine.
    Măcar de-ar interzice nunţile, că e totuşi (citez de pe site-ul lor) Instituţie Publică de Cultură! Din păcate, cultura fără grătar nu merge…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>