despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

heliport la raport

Se fac trei ani de cînd peisajul bucureștean a fost urîțit cu una dintre cele mai boccii clădiri noi: Crystal Tower. O clădire care încerca să capteze bunăvoința concetățenilor și printr-o facilitate numită heliport – cum ar veni, acilea sus, pe bloc, pot ateriza elicoptere; mai ales acelea care aduc răniții grav care trebuie s-ajungă la Urgență.

Doar că elicopterele care salvează vieți, tot pe vreunul din terenurile din spatele spitalului, de la Dinamo, aterizează – nu aici.

Aici, pe heliport, se fac videoclipuri, se face fitness, se fac poze – nu se salvează vieți.

A – avem heliport și la Municipal; e dezafectat de ani de zile. Da-i bun de parcare.

3 comments to heliport la raport

  • Ando

    Prima oară am fost tentat să zic “uite de’aia nu-mi iau eu elicopter, că n-am unde să aterizez” …dar dacă stai să te gândeşti, problema este foarte serioasă.
    In mod normal(şi sper să fie aşa)cei de la ISU trebuie să aibe planuri pentru situaţii de urgenţă. In orice caz, prezenţa heliporturilor(sau a zonelor special desemnate pentru aterizarea elicopterelor)este o necesitate.

    In mod normal, cel puţin unul ar trebui să existe în fiecare sector.
    Tocmai de aia, părerea mea este că cei de la Municipal ar trebui sancţionaţi pentru dezafectarea heliportului

    Heliportul de pe Crystal Tower este într-adevăr unul privat dar, probabil că poate fi utilizat şi de autorităţi în cazuri de urgenţă.
    Adică, bănuiesc că există o autorizaţie de funcţionare care
    prevede şi o astfel de situaţie.

  • hm

    păi asta și era ideea, că trebuia folosit de toate spitalele din zonă, dar acuma se face zumba acolo….

  • cata

    Tower-ul asta este ala unde era una dintre primele cladiri ale pompierilor din Bucuresti ? Si care au stat vreo doi ani cu constructia lui pana si-au facut curaj si au dat spagile cuvenite deoarece pe sub el trece o magistrala de apa din aia de peste 2 metri diametru ? Cand s-o sparge aia ajunge heliportul port .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>