despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Scările bucureştene în presa vremii

Pe „Biblioteca digitală a Bucureştilor”, printre atîtea şi atîtea comori, găsim şi o colecţie a revistei interbelice „Realitatea ilustrată”.

Revista “Realitatea ilustrată (sau Lucrurile aşa cum le vedem cu ochii)” apare la Cluj, în data de 6 februarie 1927 ; din 6 mai 1928 apare la Bucureşti, până la 21 aprilie 1946 ; reapare în perioada : 9 ianuarie-3 aprilie 1949.

Ştiu că niciodată n-o să aveţi vreme de-ajuns pentru a răsfoi, pe-ndelete, toate ce-s pe-acolo; dar, în lungile seri de iarnă, poate… poate o prinde bine să ai ce citi.

În colecţia asta – şi mai precis, a anului 1934 – găsim, în numărul 391 apărut la 22 Iulie, un articol despre… ghici!… scările bucureştene!

Că doar am scris şi noi, odinioară, despre scări şi trepte, nu-i aşa? Nu acum 80 de ani, ci mai încoace; iaca, vreo cinci.

Pontul e de la C. D. Mocanu.

Şi… mai căutaţi şi voi.

——————

Străduţe cu trepte – partea întîi | partea a doua | Ganguri cu trepte

3 comments to Scările bucureştene în presa vremii

  • Ando

    Foarte tare !
    Mi s-a pus un nod în gât când am văzut poza cu “Scăricica” pe care o
    coboram/urcam în drumul spre ştrandul Izvor/Bragadiru.
    Jos, pe colţul din stânga era ghişeul fabricii de pâine, unde ne milogeam la întoarcere şi,uneori, primeam câte o pâine caldă…

  • Serban

    O singura precizare. Fotografiile sunt descrise gresit, cea din stanga e “Scaricica” din Cotroceni.

  • Ando

    @Serban:observaţie corectă!
    Fac şi eu o precizare: în primul meu comentariu, mă refeream la o fotografie de pe aceeaşi pagină a revistei dar care nu apare în crop-ul de lângă articolul nostru.De fapt, era străduţa “Pelerinilor”, cea dintre Mr.Ene şi Puţul cu Apă Rece.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>