despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la Eroilor și la Filaret

De ceva vreme, pe la Eroilor se muncește: în sfîrșit, se schimbă bordurile – vechi și măcinate -, se repară trotuarele – găurite și lăsate -, semn că urmează necesarele asfaltări; tot bulevardul, între Podul Eroilor și Academia Militară, este, de ani buni încoace, distrus.

Cîtă nevoie de refacerea bulevardului! Și – uite, se face. De-abia aștept să văd că începe asfaltarea.

De curînd, tot aici, văd ceva mișcare la organizarea de șantier a viitoarei stații de metrou. S-au tăiat copacii dinspre bulevard, și zona arată golaș:

Alt șantier în desfășurare este de sus din Viilor pînă jos, la Parcul Carol, pe strada Constantin Istrati. Mai ales pe segmentul ei ce-nconjoară larg coasta dealului Filaretului, era mare nevoie de o bună asfaltare. Cred că ultima s-a petrecut prin ’99, cînd, cu ocazia vizitei Papei la București, mai multe străzi pavate cu piatră cubică și lăsate în paragină cu anii au fost asfaltate, mai mult de rușine, ca să nu se hurducăie papamobilul…

Așadar, încă o stradă care trag nădejde că va fi mai decentă, cît de curînd.

1 comment to la Eroilor și la Filaret

  • Lucrează greu de tot… pe Cotroceni se chinuie de vreo lună şi tot nu e gata, pe Vasile Milea la fel… nu mai zic că au lăsat canalele prea jos şi îmi intră toată roata acolo (şi mă aruncă peste ghidon dacă am nenorocul să trec pe acolo), iar unde nu îmi intră roata e suficient cât să mi-o descentreze. În curând o să decoperteze în jurul lor, o să lase câteva zile aşa, apoi o să toarne manual asfalt, eventual pe ploaie (că nu ştiu cât o mai ţine vremea bună). Şi ori o să se lase după o săptămână, ori o să iasă ca pe C-tin Noica, unde asfaltul în jurul canalelor de scurgere e cu vreo 10 cm peste nivelul străzii, noroc că strada e în pantă spre Dâmboviţa şi se scurge apa de ploaie spre splai.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>