despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: trei ani

S-au făcut trei ani de cînd am lansat campania Trezim copiii.

Trei ani! Și-aproape 80 de dăți cînd ne-am lovit de cerșetorii care abuzează copilași, care sedează bebeluși, care exploatează minori.

Anul ăsta, aparent, n-am făcut mare lucru. Deși rezultate am avut. Cerșetoarea care ședea cu bebelușul în brațe, la magazinul Lidl de pe strada Doina, a fost, pe moment, trimisă acasă. Copiii care cerșeau în Piața Victoriei, în fața băncii Unicredit Țiriac, au mai fost împrăștiați. Femeia care venea să cerșească la Mega Image de pe Titulescu a fost identificată; iar cea care cerșea pe Ion Mihalache, în fața cofetăriei Liliana, n-a mai apărut. Dar femeia cu cei doi copii de la Chirigiu își continuă activitatea – dimineața pe bulevardul Libertății, ziua printre mașini, și seara spre centrele comerciale rahovene; nu se pot muta munții din loc.

De altfel, nici Direcțiile de sector nu prea se înghesuie să mai trimită răspunsuri – nici măcar de complezență.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilul. Dacă nu vreţi să sesizaţi personal situaţia (ar fi grozav dacă aţi face-o, ca să fie cît mai multe reclamaţii de la cît mai mulţi oameni), trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Vă mulţumesc pentru toate pozele şi informaţiile primite.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>