despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: ce mai e la Pull&Bear, Unirea

Avem prostul obicei de a ne urmări subiectele.

Dacă vedem ceva ce merită înfăţişat într-un articol, după o vreme verificăm: s-a schimbat ceva? E mai bine? E mai rău?

Ţineţi minte cerşetoarea cu bebeluş care cînta la vioară în faţa magazinului Pull&Bear de la Unirea? De o lună, de cînd am anunţat cazul, n-am primit niciun răspuns; dar nu despre asta e vorba azi; ci de faptul că aceeaşi cerşetoare, care pînă acum aborda o mină nenorocită şi-ţi băga bebeluşul în faţă ca să te tapeze de bani, are şi alt truc: vine cu patru cîini albi şi frumoşi (nu’ş ce rasă or fi) şi… îţi cere bani ca să te fotografiezi cu ei! (de asta n-avem azi poză la articol…)

Da – şi merge şi asta. Merge, sub ochii tuturor.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilulAr fi grozav dacă aţi sesiza direct situaţia la Protecţia Copilului (ca să fie cît mai multe reclamaţii de la oameni diferiţi) dar, dacă nu vreţi asta, trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

2 comments to trezim copiii: ce mai e la Pull&Bear, Unirea

  • Freesys

    Ieri se certa cu nişte străini că făcuseră aia prea multe poze pentru “cinci lei amărâţi”. Un caz asemănător văd mereu când trec pe Dorobanţi, între Intr.Bitolia şi Av.T.Iliescu, o tigancă cerşeşte cu un copil adormit în timp ce soţul este parcagiu. În funcţie de sezon au în dotare câţei, icoane, brăduţi în timp ce sticla de CocaCola, paharul de Nescafe şi pachetul de ţigări sunt accesorii permanente. Lugubra scenă a alăptării mi-a infirmat ideea, pe care am avut-o aproape un an, cum că copilul ar fi îmbălsămat.

  • hm

    Ia, că ştiu personajele de la Bitolia… prima dată am crezut că-s şi ei în trecere… data viitoare i-am văzut tot acolo şi m-am prins că sînt „rezidenţi”
    Dup-aia, nu i-am mai văzut.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>