despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

lene

O, are şi lenea rostul ei pe lume, socot – şi dacă-i venită la capătul unui an (cum o fi fost el: lung, greu, plin) e cu atît mai prielnică.

Zilele astea, mai degrabă cuminţi, plăcute, călduţe, sînt tare potrivite lenevelii. Oraşul e plin de oameni care trag să termine treburi dar şi de oameni care umblă doar să se afle-n treabă.

Oraşul e drăguţ, acceptabil, cu de toate pentru toţi. Poza asta, ce să zic, ilustrează de minune Bucureştiul de sărbători, nu?

4 comments to lene

 • Piata aia e un circ permanent. Locul cel mai reprezentativ a orasului, locul unde Carol I primea defilarea trupelor de ziua nationala a devenit oborul de odinioara. Lipseste un scranciob si o roata cu lanturi … Cadrul asta e genial surprins si spune totul mai bine decat cele 1000 de cuvinte pe care le-as putea insira aici 🙂

 • hm

  În schimb nu lipsea „Prinţul” Paul, venit cu familia să caşte gura.

 • Alex

  Apropos de “lene”:
  – nu am cunoscut in vreun oras al lumii si (crediti-ma ca, am vazut foarte multe) acest sentiment !
  – Bucurestiul este absolut unic (poate sunt subiectiv) din acest punct de vedere: te absoarbe, iti canta dulce la ureche, stai la o bere la o terasa si (pe cuvant daca-ti mai vine sa pleci)..vreodata !
  – mirosul de mici te invaluie, te poarta catra tramuri imemorabile..te lipeste de scaun !!
  – nu auzi nicaieri in lume..o injuratura atat de spumoasa, cat a romanului si in special a bucuresteanului !
  – este un oras “lipicios” un farmec “eclectic” te nauceste si “imbata” simultan !
  – frumusetea bucurestencelor…te izbeste instantaneu..
  – este un oras vesel..cu toate problemele sale…daca vrei sa bei/sa dansezi/sa mananci..la orice ora..se poate…ceea ce nu se poate in alte parti ale lumii, poate cu exceptia New-Yorkului !
  – il poti parcurge cu pasul, ii poti vedea si aprecia cladirile (atatea cate au mai ramas) fara sa fi nevoit sa iei un Taxi..ori o trasura ca la NY !

 • hm

  Domnule, mie mi-a fost o aşa o lene zilele astea… încît am şezut (fără să cujet !) şi n-am răspuns la niciun comentariu!
  Da! e bine în vacanţă!!!

  Şi-mi petrec vacanţa… fireşte! – în Bucureşti!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>