despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mult zgomot pentru nimic

(articol actualizat)

o idee cu care Kaufland se laudă-ntr-un panou:

O „casă fără dulciuri” – ceea ce putea fi un concept interesant pentru părinții care așteaptă la rînd și trebuie să facă față poftelor naturale ale copiilor; știți că standurile din apropierea caselor de marcat vînd, îndeobște, chestii dintr-astea mici și scumpe.

Doar că această casă fără dulciuri e… doar una – și nu bag mîna-n foc că e deschisă tot timpul; în rest, casele de la Kaufland gem de ciocolățele, gume de mestecat, napolitane, bombonele.

————-

ACTUALIZARE: Kaufland m-a înștiințat că la magazinul din Sebastian sunt, în prezent două case fără dulciuri (casele 20 și 21) – deschise în permanență. Mulțumesc!

————-

Într-o altă ordine de idei, am primit regulat catalogul Kaufland ani de zile, cît magazinul de la Sebastian era singurul hipermarket din zonă. De cînd gard în gard cu el s-a  deschis un Carrefour, Kaufland nu mai trimete cataloagele pe la oameni. Zău că-nțeleg chestia asta, fraților; zici că-s pe blat.

9 comments to mult zgomot pentru nimic

 • Casă fără dulciuri? Păi de aici se fac banii, din acel ,,nu doriţi şi o ciocolăţică/bomboană/croissant/baterie/rezervă de aparat de ras/doză de Cola de 0,25?” pe care ţi-l spune casiera când te vede că vii la casă doar cu o pâine şi un salam.

  Catalogul Kaufland îl primeam şi eu, în Drumul Taberei, încă de pe vrema când Kaufland era doar la Obor (!). Şi nu am intrat niciodată în Kauflandul din Obor.
  Dar am mai intrat prin cel din Drumul Taberei. Mic, înghesuit, vreo 90% din marfă e doar alimentară. E drept, au o varietate mare de bere şi alte băuturi, iar la casă e expusă o varietate mare de prezervative şi lubrifianţi (chiar dacă-s toate aceeaşi marcă), deci dacă vrei să îmbeţi pe cineva şi apoi să o/îl după caz… ştiţi continuarea, găsiţi tot ce aveţi nevoie la Kaufland. M-aş fi aşteptat să găsesc şi electrocasnice, articole pentru biciclete… am găsit în prima zi o cameră şi o sticluţă de ulei, dar după câteva zile nu mai era nimic. Normal, un cartier de 300.000 locuitori, în care locuiesc 4 din cei 5 care organizează ture zilnice cu bicicleta prin Bucureşti + o groază de alţi biciclişti, nu merită un magazin de biciclete (nici la Auchan nu au astfel de raion). Bine că avem 3 magazine în Pantelimon, două la Piaţa Domenii şi 3 pe lângă Gara de Nord.
  Revenind la Kaufland, n-am mai dat prin el de când s-a deschis Auchanul.

 • primul lucru pe care îl fac miercuri când ajung la job e să deschid interneţii şi să citesc catalogul online de la cofland :))

 • hm

  o alta frumoasa chestie la Kaufland erau acele lucruri ieftine si bune care NU se mai gaseau la raft… ci in parcare, la jmecheri si tiganii.
  Cum erau stergatoarele de parbriz intr-o vreme.

  Treaba cu lipsa unui raion bine aprovizionat cu articole pentru bicle mi se pare o porcarie mare de tot. Bine ca au un rafturi cacalau cu odorizante auto, de exemplu.

 • PaulIP

  Sa miroasa frumos, sa para frumos, sa inlature efectul, nu cauza, sa traim cu iluzia ca in microuniversul din jurul nostru (casa, masina, servici, bani) nu se intampla nimic rau.
  Astea sunt devizele romanului. Sau, mai corect spus, a majoritatii dintre noi.
  Si eu primeam cataloagele lor, chiar daca in Kaufland-ul din Obor (care cred -?- ca era primul/singurul din Bucuresti la vremea aceea) nu am mers decat de 2-3 ori.
  Probabil Kaufland-ul si-a dat seama ca nu are nicio sansa sa reziste in paralel cu Carrefour-ul. Sau, la fel de probabil, s-au gandit sa nu ii “deranjeze” cu nimic.

 • La atâta mâncare, m-aş fi aşteptat ca măcar raionul de hârtie igienică să fie bine aprovizionat… dar nu, nu am găsit Volare în 3 straturi acolo, tot Billa rămâne baza. Dar au un raion imens de scutece… (iar la casă o mare varietate de prezervative; nu-i înţeleg, ăştia încurajează natalitatea sau protecţia?).
  A… şi mai au o porcărie de semafor, cu faza dedicată pentru intrat/ieşit din magazin. Evident, ăsta funcţionează non-stop, deci şi la 7 dimineaţa când magazinul e închis, violând traficul în zonă, iar benzile au fost îngustate la minim pentru a se crea o bandă dedicată de stânga, nu cumva să treacă bicicliştii pe roşu în timpii morţi de vreo 15 secunde dintre momentul în care se pune roşu celor ce ies din parcare (au la dispoziţie vreo 30 secunde, dar rar sunt mai mult de 2 maşini) şi momentul în care se pune verde celor de pe drumul principal.
  Totuşi, mi-a plăcut ceva în Kauflandul din Drumul Taberei: o groază de dulciuri, chiar dacă toate sunt făcute/importate de 2 – 3 firme mari.

 • Aaa…. şi, evident, mai au şi Kaufland Grill, o bună sursă de mici.
  Apropo de mici, s-a redeschis micăria de la Basarab.

 • hm

  Kaufland și Lidl, tot un drac. O duc bine la noi, stați liniști.

  S-a deschis micăria? Uau! Bravo lor, chiar îmi pusesem în cap să văd ce se petrece acolo. S-au mișcat repede, acum o lună-jumate a fost incendiul.

 • S-a deschis, ba chiar micii sunt mai mari decât înainte. Preţul e acelaşi. Tocmai vin de acolo.

 • hm

  Bună treabă!
  Ma bucur.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>