despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

550 – zilele Bucureştiului

Primăria serbează, începînd de vineri, zilele Bucureştiului. Pînă pe 20 Septembrie, cînd o să fie ziua oraşului nostru, avem cam aşa:

Pe 12 septembrie, luati-va copiii de mina si veniti, de la ora 10:00 in Parcul Herastrau. Acolo incepe Carnavalul Copiilor, care va avea loc in fiecare zi pina la  orele 16:00.

Tot din 12 septembrie, muzeele bucurestene isi deschid portile  pentru publicul iubitor de arta si istorie:

 • Muzeul Literaturii Romane gazduieste o expozitie de pictura si grafica, Galeria Municipiului Bucuresti va prezinta o expozitie de pictura, decoratiuni interioare si arta fotografica,
 • Muzeul Taranului Roman va adaposti (luni, 14 septembrie, de la orele 20:00) Gala Filmului – Bucurestiul Interzis,
 • Muzeul Municipiului Bucuresti organizeaza (pe 17 septembrie), in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor, simpozionul cu tema “550 de ani de la atestarea documentara a orasului Bucuresti”,
 • Si tot MMB organizeaza (pe 18 septembrie), in Parcul Herastrau, lansarea colitei filatelice aniversare “Bucuresti 550”
 • Expozitia “Ctitorii ale domnitorilor romani in Cetatea de Scaun a Bucurestilor” va asteapta in Pasajul Universitatii (vineri, 18 septembrie),
 • Biblioteca Metropolitana gazduieste simpozionul international “Cartea – Romania – Europa”, iar
 • Sala de Marmura  de la Cercul Militar v-a pregatit o expozitie de tablouri cu licitatie ( pe 20 septembrie, de la orele 17:00).

In noaptea dintre 19 si 20 septembrie – Noaptea alba a Bucurestilor – nu mai putin de 12 muzee si institutii va asteapta cu portile deschise pina la orele 3 dimineata…

Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor intre 18 si 20 septembrie cu expozitia “Legiunea Romana din Italia in timpul primului Razboi Mondial”.

Teatrele bucurestene vor pune in scena spectacole gratuite pe 19  si 20 septembrie…

Seara zilei de 12 septembrie va fi incununata cu un spectacol care va arata in termeni metaforici geneza Bucurestiului (pe bune?). Evenimentul, organizat sub “bagheta” ARCUB, va avea loc in Piata Constitutiei si va incepe la orele 20:30.

Toata saptamina aniversara Centrul Istoric va fi din nou in prim plan, ca inima a manifestarilor culturale. Strada Carada va fi locul in care va veti bucura de spectacole Art Show, Comedy Show, Cutia Istoriei, de mini recitaluri ale unor solisti romani renumiti si de un tirg de produse realizate manual – toate sunt posibile cu ajutorul Fundatiei Culturale ARTEX, in colaborare cu Scoala de Arta a Municipiului Bucuresti.

Asociatia Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate se alatura Zilelor Bucurestiului cu un program cultural de exceptie, finantat din fonduri proprii…

Obiceiurile populare romanesti si imaginile Bucurestiului de alta data nu vor lipsi. Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti va organiza zilnic, intre 12 si 20 septembrie, in Piata Constitutiei, un Tirg de Mesteri Populari…

Si pentru ca unora le place jazz-ul, ARCUB va invita pe 19 septembrie, de la orele 20:30, in Piata George Enescu, la un concert Florin Niculescu cvintet.

Holul Primariei Municipiului Bucuresti va fi – in perioada 15-20 septembrie – gazda expozitiei de pictura Vitalie Butescu.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti, care implineste 100 de ani de existenta, organizeaza pe 19 septembrie, incepind cu ora 10:00, Caravana Timpului: o parada de la tramvaiele cu cai la cele mai noi tramvaie produse la RATB-URAC.

(comunicatul şi programul complet de aici)

Iată şi logo-ul propus de Primărie pentru sărbătorirea celor 550 de ani ai Bucureştiului:

7 comments to 550 – zilele Bucureştiului

 • Logo-ul este LAME rau de tot, si un pusti de clasa a 5-a facea ceva mai ok in PAINT!
  Ce naiba, nu stie Doktorul niste “baeti jmekeri” care sa le aiba cu grafica?? Ca doar e un primar foarte versat.

  Manifestarile de anul asta nu ma incanta foarte mult, din ce am citit in comunicatul oficial. Pe langa faptul ca sfideaza regulile ortografice ale Academiei (1993), obligatorii pentru acte oficiale, m-a amuzat teribil formularea “bataia cu flori de la Sosea… in Piata Constitutiei”. Sa vezi ce-o sa se mai bata cocalarii si pitzipoancele cu flori!!

 • hm

  Logo-ul e de toată jena, ce mai! Plus că, oricare-ar fi fost el, trebuia promovat mai din vreme. Acu’ l-am văzut prima dată!!!
  Manifestările sînt la nivelul la care ne-a obişnuit Primăria, ca să zic aşa.
  Lipseşte cîrnatul, totuşi!!!

 • Hero(dot)com

  Probabil carnatul it’s so last year. Cine stie ce mai scoate anu’ asta….

 • hm

  Uitîndu-mă peste programul oficial al Zilelor Bucureştiului, mă gîndesc că se putea face şi ceva în sensul ăsta – şi nu mă gîndesc la mici daţi gratis la popor; ci la un soi de trecere în revistă a mîncarurilor bucureştene de-a lungul vremii.
  Ar fi fost interesant, cel puţin interesant!

  Iar pe site-ul PMB, comunicatul de presă privind Zilele Bucureştilor a fost refăcut de ieri pînă azi, chiar dacă data postării iniţiale nu a fost modificată. Nu sînt schimbări mari.

 • Iata cum arata unul logo-ul (stilizat) al evenimentului LINZ – CAPITALA EUROPEANA A CULTURII 2009. Eu am pus o imagine. Cautati pe Google si o sa vedeti. Ce diferenta… Nu va spun cum era promovat.

  http://assets.networx.at/www.sabtours.at/H/700/bilder/sabtours/aktuelles/linz_09_logo_ei.jpg

 • hm

  Păi ce să mai zici?
  Să desenezi un logo pentru un eveniment nu e o chestie pe care s-o faci de azi pe mîine. Se fac concursuri, dezbateri publice, se ia în calcul felul în care acel logo se pretează la promovarea pe jucării, brăduţi de maşină, magneţi de pus pe frigider…

 • An de criza => logo de criza?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>