despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din presa vremii

Băile publice au fost cîndva o prezență necesară în orașul nostru. Iată un articol apărut în „România Liberă”, pe 4 Decmbrie ’62.

Din toate băile publice amintite în acel articol – Arcului, Baia Centrală, Ferentari, Mărgeanului, Apărătorii Patriei, Bucureștii-Noi, Giulești, Grivița Roșie, Grivița-Voevozi – azi mai există doar ultima: Baia Grivița. Habar n-am cînd celelalte au dispărut. Sau unde erau. Cea de pe Arcului cred că s-a dus la Cutremur – iar mai apoi zona în care se afla a fost modificată masiv.

Baia Centrală apare într-o imagine luată în 1930; despre strada pe care se afla – Biserica Enei – aflăm mai multe aici.

4 comments to din presa vremii

 • cata

  Cea de pe Ferentari cred dar nu sunt sigur era pe coltul intersectiei vechi dintre Sos Salaj si Calea Ferentari unde s-a construit recent un bloc care are un Mega la parter . Si imi aduc aminte de o alta baie comunala , prin anii 60 – 70 , aflata spate in spate cu cladirea parohiala a bisericii Armenesti
  de pe fostul Republicii.

 • El_

  Baia Arcului de langa Biserica Armeneasca era “baia de aburi”.
  A fost demolata in 1986 la sistematizarea strazii Armand Calinescu,largirea partii carosabile si introducere cale de rulare pentru tramvaie.
  O parte din fostul amplasament al “baii cu aburi” este ocupat in prezent de cladirea Millennium Business Center.

  • Ionescu Marian-Valentin

   multumim mult pentru informatiiile pretioase!!!!(0784714060,daca mai aveti si alte detalii de adaugat)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>