despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Anii ’90 II

Hai să ne mai aducem aminte şi de alte lucruri întîmplate-n Bucureştiul anilor ’90! Cum ar fi…

Cel mai frumos concurs!

În toamna lui ’91 a avut loc cel mai frumos concurs din Bucureşti – şi din păcate singurul. În Septembrie, ziarul România Liberă lansa o vînătoare a comorii – un concurs pentru cititori, cu indicii lăsate prin Bucureşti.

Primul indiciu – şi locul de pornire al concursului – era restaurantul Velvet, de pe Ştirbey-Vodă. În fiecare zi era publicat alt indiciu (o casă mai deosebită, un ornament, o statuie…), şi concursul te purta de-a lungul căii Ştirbey-Vodă, ajungeai la Operă, apoi pe Kogălniceanu – şi s-a terminat după vreo trei săptămîni, undeva, pe lîngă Cişmigiu, unde era ascunsă comoara.

Nu mai ştiu ce premiu a fost şi cine a cîştigat: între timp începuse şcoala, în Bucureşti veniseră minerii…

5 comments to Anii ’90 II

  • ooo, iti amintesti de asta. eu nu am putut sa prind firul decat dupa 2-3 zile, apoi l-am pierdut fiindca nu-mi ieseau la socoteala statuile dintre kogalniceanu si universitate (numarasera si ceva cariatide de pe cladiri). pe urma am regasit traseul undeva pe calea victoriei, un magazin ‘trident’, dar nu pentru multa vreme. premiul a constat in bani, povestea cel care a castigat ca s-a sculat cu noaptea in cap, si trecand prin cismigiu a vazut cativa oameni cautand pe langa izvorul eminescu. de fapt comoara era ascunsa intr-o scara de bloc, unde locuia o celebritate (piersic?)

  • hm

    Eu unul ştiu c-am rămas în urmă pe la Operă…

  • Eu m-am lasat pagubas dupa primele 3 indicii

  • alex

    Erm… nu organizezi? 😀

  • hm

    Păi… aşa, pe burta goală? tre’să dau şi eu un premiu-ceva, să merite osteneala!
    Da’ mi-ar place tare mult!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>