despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Fîntînile gunoaielor

… în timp ce tot Bucureștiul s-a dus să caște gura cum se văruie un perete smîngălit, viața merge înainte.

Înainte – adică, tot înainte! Tot mai rău.

Anul trecut s-au refăcut fîntînile de la Unirea; cele din mijlocul bulevardului. Merg; ba chiar sînt, lîngă ele, niște panouri cu nume – fiecare are unul.

Dar fîntînile astea, dinspre partea cu parcul, ce nume să primească?

Fîntînile porcăriei? A mizeriei? A gunoierilor? A durerii-n cur?

De fîntînile astea se ocupă Compania de Apă – și zicea că anul ăsta le face.

5 comments to Fîntînile gunoaielor

 • Ando

  Adevărată bătaie de joc!
  Păi ăsta e obiceiul:a trecut evenimentul festiv, le-am luat ochii la fraieri cu luminile…gata!Restul,la paştele cailor!
  Şi uite aşa, din păcate, ajungem la celebrele cuvinte ale lui Nicuşor:
  ”Nici în 20 de ani nu veţi reuşi să zugrăviţi ce a construit tata” 🙁

 • hm

  ce să mai zugrăvească… vai de curu’ nostru.

 • cata

  Ce bine ar arata in locul lor niste sine de tramvai dinspre Cosbuc spre Vergului !

 • hm

  Ce vis frumos, Doamne!

 • Freesys

  Prin 2010 când încă mai eram antreprenor în domeniul reţelelor edilitare, am făcut o documentare care în final s-a concretizat într-o ofertă adresată PGMB, privind reabilitarea complexului de fantâni arteziene de pe Bulevardul Unirii.
  Pentru asta am luat legatura cu cea mai mare firmă de profil din Statele Unite, care se ocupă printre altele de cam toate fântânile arteziene renumite din America, Italia în Dubai.
  Reabilitarea se făcea de la A-Z în tot complexul, începând cu sistemul de alimentare şi terminând cu înlocuirea elementelor de marmură, mozaic şi compozit.
  PGMB mi-a răspuns că nu este interesată de astfel de servicii întrucât fântânile arteziene se află într-o perfectă stare de funcţionare şi că doar estetic au nevoie de o minimă “curăţire”.
  Anul trecut francezii de la Apa Nova s-au ocupat de reabilitarea lor , în temeiul unui contract de sponsorizare, cu prilejul evenimentului B555. Ce a ieşit este uşor de observat, nivelarea prin betonare a planşeelor de mozaic şi inlocuirea fântânilor monumentale cu nişte stropitori din Praktiker ,cu muzică şi lumini, pe care de regulă le vezi în zonele de promenadă ale oraşelor din zonele defavorizate, în gradinile de vară ale cârciumilor sau prin curţile geambaşilor imobiliari. Pe scurt un fel de tâmplarie albă de PVC la ferestrele Castelului Peleş.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>