despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

un scandal preventiv

cînd ne uităm la lumea comerțului, se cade să fim foarte atenți. Pentru că nu trebuie să uităm niciodată – regula comerțului e că vînzătorul nu trebuie să iasă în pierdere.

Despre ce-i vorba? Din Iunie se reduce taxa pe valoare adăugată la alimente, asta însemnînd că vom cumpăra, probabil, unele chestii mai lesne.

Scandalul? S-a născut cînd oamenii au început să se teamă că unii comercianți vor umfla prețurile de pe acum, pentru ca din Iunie scăderea taxei să ducă doar la aparente reduceri.

Cică nu-i așa, cică comercianții n-ar fi umflat prețurile.

Știți ce? Înainte de toate noi sîntem cumpărători, consumatori – și pățiți, pe deasupra. Am văzut cu ochii noștri etichete de preț umflate înaintea perioadelor de reduceri și promoții; este legitimă spaima noastră.

Poate comercianții n-ar fi umflat prețurile. Dar… poate ar fi făcut-o – și acest scandal a avut un rol preventiv și folositor oamenilor.

De aceea cred că e bine că lumea a fost pusă în temă cu posibilitatea de a fi înșelată. Ăsta e lucrul esențial.

Pentru că nu trebuie să plîngem de mila comercianților; ci de mila noastră.

În altă ordine de idei, deși nu-s convins că se va ajunge la asta, mi-ar place ca marile magazine și centre comerciale să fie închise duminica.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>