despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Matty: una pe zi

3 comments to Matty: una pe zi

  • Dan

    Matty chiar avea o “problema” cu generatia baby boomer. E de inteles, el fiind parte a generatiei “GI” (Greatest Generation), cei care au crescut in timpul crizei din interbelic, au luptat in razboi si au facilitat in mod direct cresterea economica postbelica. Pentru generatia lui Matty tinerii anilor ’60-’70 erau doar niste beneficiari incidentali ai unei afluente create de parintii si de bunicii lor; daca generatia lui Matty a fost compusa din “cai de povara”, tinerii “baby boomer” erau, prin comparatie, cel mult niste “bichoni”. In fond aveau totul pus pe tava: casa, masa, scoala, slujbe – si da, isi permiteau sa ramana repetenti (e drept, mai mult la facultate) sau sa se bucure de “luxurile” vremurilor fara riscuri prea mari.

  • PaulIP

    …si totusi, acesti “baby boomer”-i erau mult mai constiinciosi (ca adulti) decat sunt unele din “tinerele sperante” ale generatiei Facebook.

  • Dan

    Comparam mere cu caise. Provocarile anului 1970 erau pur si simplu complet diferite fata de cele din 2015. “Tinere sperante” (in sensul ironic subinteles de tine) au fost tot timpul in istoria umanitatii. Parintii nostri (generatia baby boomer) nu puneau selfie-uri si nu dadeau check-in-uri fiindca nu aveau la dispozitie tehnologia necesara, insa pe de alta parte, ca generatie, au fumat si au baut mai mult ca noi si au “produs” mult mai multe sarcini nedorite – si ar fi facut-o si fara restrictiile impuse de celebrul decret. Vezi si teoria Strauss-Howe pe wikipedia.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>