despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

sîmbătă dup-amiaza

… sîmbătă dup-amiaza.

Cald, zăduf, aerul se lasă greu în jos și fierbe deasupra caldarîmului.

Miresele ies în oraș – la poze.

Miresele nu rîd – ia să vă uitați la ele. Au multe pe cap în ziua asta. Ceva nu merge bine – sau n-o să meargă bine; și dacă nu-i ploaia, atunci e vreun unchi care se face de poznă, vreun prieten care se face cui, poate tortul iese-ntr-o rînă; cîte se mai pot întîmpla! Nunta-i o adevărată desfășurare de forțe, un exemplu de organizare, de chin, de dorință-de-ieșit-bine; să nu rîdem nici de nunți, nici de mirese.

Pe lîngă nenumăratele obiceiuri populare, nunta are și cîteva mai noi. Mirii deschid balul și trebuie să nu se facă de rîs: înainte de nuntă iau lecții de dans, o groază. Și mai sînt și pozele – pe lîngă cele de la biserică mai sînt și ședințele foto de după-amiază.

Îndeobște, miresele – zic de ele, pentru că ele contează, să fim drepți! – merg în parcuri; stau la coadă prin Grădina Botanică, la Ateneu; domnișoarele de onoare momesc porumbeii ca să vină-n cadru și fotografii trag sute și sute de poze.

Corsetul e tare, crinolina-i grea, trena s-a murdărit de praf, fixativul le mănîncă pielea, machiajul parcă strînge tot soarele în obraz; mirele-i asudat și tare și-ar da papionul jos; fotograful mormăie nemulțumit că altă mireasă s-a băgat în față.

Mireasa rîde doar în poză, în rest nu vede nimic; nu vede copiii care-i fac cu mîna; nu vede bătrîneii care-i zîmbesc binevoitori; nu vede turiștii care se dau din calea ei, pentru că știu că oriunde – de la București la Tokio și din Barcelona la Londra – mireasa… e aceeași.

3 comments to sîmbătă dup-amiaza

  • Ella

    Vezi, nu ești la curent cu tot trendul :). Miresele sunt vesele și zâmbesc tuturor de abia la sesiunea de ”trash the dress”, după nuntă. Da, da, după ce treci prin chinurile nunții te mai îmbraci o dată cu hainele de nuntă și te duci să le zdrențuiești fericit(ă) :). Ai trecut de deschiderea balului, ai trecut de pupat toți invitații de cel puțin 256 de ori, ai trecut chiar și de sarmale. De abia atunci te eliberezi și poți să zâmbești :).

  • hm

    păi dacă găseam vreo mireasă scăpînd de rochie în față la Ateneu, zău c-aș fi ținut minte 🙂

  • dragos b

    Atentie, cade tencuiala! 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>