despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Georgi contra Hristmari

Ce se-ntîmplă atunci cînd ai două cofetării la 50 de metri distanţă una de cealaltă? Bătaie! – dar în nici un caz bătaie cu frişcă…

Bătălia a-nceput la Sebastian, unde cofetăria Georgi s-a deschis în coasta lui Hristmari. Prima rundă e cîştigată de departe de Georgi. Hristmari nu-şi revine. Ieri seară, la Georgi erau 15 oameni înăuntru şi-alţi 15 afară, la coada de la covrigi; la Hristmari eram doar eu, cumpărînd ecleruri (cele mai bune ecleruri cu ness pe care le ştiu).

Locul a fost dominat, de cînd lumea, de cofetăria Hristmari; bună cofetărie! Atîta doar că s-a descurcat din ce în ce mai greu. A cedat trei sferturi din spaţiul său unei bănci. A făcut compromisul de a permite consumul de alcool la mese. A mai scăzut din varietatea de prăjituri. Dar a continuat să facă prăjituri bune; bomboane bune; fursecuri bune; plăcinte bune.

Ce-o să fie la Sebastian? Îşi va reveni Hristmari? Va atrage la loc oamenii care vor prăjituri bune?

E loc – şi trebuie să fie loc – pentru oricine care vrea să facă o afacere. Şi aici va fi lăudată fiecare afacere bună. Şi dacă pînă azi n-am prea zis-o, o zic acum: Hristmari e o cofetărie bună.

Cînd v-aflaţi la Sebastian, colţ cu Rahova, să nu uitaţi asta.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

35 comments to Georgi contra Hristmari

  • am mancat acolo prajituri de cateva ori, si au fost execrabile : cele cu crema erau facute cu margarina ( deci scarbos, din start ), iar cele cu frisca, nu aveau frisca naturala, ci din aceea din plastic.

  • marius

    asa este!!! Hristmari e cea mai buna cofetarie din bucuresti. am inteles ca patron e un machedon care pastreaza retetele traditionale si face toate produsele din ingrediente naturale…la aia de la georgi am gasit odata o bucata de sarma de metal in blatul de tort…si de atunci am jurat sa nu mai iau de la ei…traditia inseamna calitate!!!! Traiasca bunul-simt!!!

  • hm

    @ marius: dacă nu cumva lucrezi la Hristmari… înseamnă că eşti cel mai bun client al lor!

  • mihaela

    De cate ori am fost la Hristmari intotdeauna am plecat multumita de acolo , au niste prajituri si bomboane exceptionale PRAJITURA CARAMEL , PRAJITURA CASEI , MINI AMANDINE , care se lucreaza numai cu crema de ciocolata si sunt o clienta de peste 10 ani
    Vanzatoarele sunt cu bun simt si poti sa duci un dialog placut cu ele

  • hm

    Acum Hristmari oferă la patru prăjituri cumpărate pe-a cincea gratis!

  • mihaela

    Ai luat tu 4 prajituri si ti-a oferit-o pe a cincea gratis ?!

  • hm

    Aşa scrie-n geam!

  • mihaela

    Tocmai am aflat si eu astazi ca asa este , chiar este super oferta

  • Oana

    Chiar asa este. Si eu sunt clienta veche a cofetariei Hristmari si raman in continuare. Fursecurile sunt deosebit de fragede. Ce sa mai spunem de paleu delicia! Adevarate bijuterii. Si frumoase si bune.

    Eu cred ca daca nu era criza financiara nu ar mai manca lumea atatia covrigi. Ce sa mai spunem ca Georgi i-a incantat la inceput cu covrigii aceia uriasi, si acum i-a micsorat, astfel incat sunt cei mai scumpi covrigi din Bucuresti.

  • hm

    Covrigii par să aibă succes pe vremurile astea. Se mai deschide încă o covrigărie în zonă acum!

  • marius

    am vazut si eu super-oferta…e de bine…cand mananc prajituri de la hristmari mi-aduc aminte de anii dinainte de ’89 cand serveam prajituri la unirea etajul 5…ce vremuri. pt hm: nu lucrez la ei dar imi place bunul simt si calitatea…urasc compromisul si fatarnicia : faci covrigi mari la 1 leu si in 2 luni ii reduci la jumate(vorbesc de dimensiunea lor, nu de pret), deschizi o cofetarie langa alta veche de 30 ani, faci produse sa ia ochii, aduci si pe un papitoi de la antena 1 si te dai mare maestru cofetar…asa falsitate nu o sa reziste, veti vedea…jos georgi, traiasca hristmari!!!

  • mihaela

    De acord cu tine Marius

  • hm

    Ce sa zic, sînt şi prăjiturile astea artificiale bune la ceva… poţi să le uiţi afară vreo cîteva zile, şi nu se strică…

    Glumă-glumă, dar la Hristmari prăjiturile sînt bune, proaspete şi naturale; îmi pare bine că-i apreciaţi!

    @Marius: îmi aduc şi eu aminte de cofetăria de la etajul 5, ne abăteam înainte să mergem la liceu!

  • ada

    Cine apreciaza ce face Hristmari…? doar angajatii, ca patronii niciodata nu sunt multumiti, dar acum li s-a infundat si lor. Georgi merita sa stea in colt la Sebastian fiindca isi respecta si isi plateste angajatii la adevarata valoare dar Hristamari nici macar nu plateste oamenii, dar sa-i mai si recompnseze de sarbatori.

  • mihaela

    Ada ai lucrat tu la Hristmari?

  • Anonymous

    Nu am lucrat la Hristmari,dar cunosc persoane care lucreaza acolo si asta se intampla in realitate,dar nimeni nu poate sa spuna nimic deoarece le este teama de repercursiuni,adica raman fara job.

  • Ada

    Nici nu mi-as dori sa lucrez acolo,nu este profesia mea dar vorbim despre caracter.

  • ramona

    cele mai bune prajituri sunt la cofetaria hristmari :X….intr-o zi am cumparat prajitura de la georgi si am gasit un cui micut in ea..am fost foarte dezamagita..mereu imi cumpar prajituri de la hristmari si sunt foarte bune..angajatii de la georgi sunt foarte ciufuti nu se poarta frumos cu clientii..in schimb la hristmari sunt foarte amabili cu clientii

  • anonimus

    Salutare tuturor,da chestia asta cu o cofetarie una lnga alta e cam aiurea,eu imi cumpar prajiturile de la Hristmari pt k sunt proaspete, nu sunt cu chimicale ca iti omoara stomacul uitati-va si voi la Tip Top si la Georgi,prajiturile sunt “impopotzonate” cu tot felul de culori doar ca sa aibe aspect comercial ,dar gust deloc,si dak nu apuci sa mananci o prajitura in ziua in care o cumperi a 2 a zi e buna de aruncat iar prajiturile de la Hristmari sa recunoastem cu totii k sunt bune.Ei au castig acolo k fac covrigi aia ..dar si asha mi-e unu imi pari scumpi,un covrig la pretul unei paini,chiar mai scump,si unde pui ca mai aduce si pe papitoiul ala de “MAESTRU COFETAR”,foarte tare:)))

  • geanina

    ma bucur sa vad oameni care accepta calitatea si neaparat asepectul si publicitatea! felicitari hristmari ai stiut sa alegi si sa-ti pastrezi clientii!!!!!

  • alexandra

    am mankt doar odata prajituri de la cofetaria hristmari si am fost foarte multumita chiar delicioase prajiturile,mi-au plauct foarte mult..succes in continuare

  • Ada

    hello! de ce laudati atat prajiturile hristmari ce au atat de special,sau sunteti cu un picior in groapa si nu mai stiti ce sa faceti de invidie ca altii vand iar voi stati si o lalaiti,asteptati sa se implineasca o minune,minunile sunt pentru altii timpul vostru a expirat asa ca luati-o ca atare.Bye bye !!!

  • hm

    Hristmari e o cofetarie buna care a facut multe greşeli de marketing – asta e! Competiţia e esenţa comerţului, iar deschiderea cofetăriei Georgi înseamnă destul de mult şi pentru civilizarea zonei.
    Ce se va întîmpla mai departe, nu ştim.
    Dar – uite – cîtă de multă lume apreciază sincer prăjiturile de la Hristmari! Mă bucur să aflu asta.

  • anonimus

    cred ca esti angajatul lui HRISTMARI atat tu cat si alte persoane care au mai scris “Dar – uite ” ca nimeni din afara, adica din cei care nu au nici o treaba cu voi nu au nici o parere si totusi(cele mai bune ,frumoase),sunt la georgi indiferent de laudele tale sau laudele amicilor tai mai bine ati recunoaste ca ati fost invinsi de niste necunoscatori in meseria asta ,dar care au stiut sa plateasca bine fiecare angajat ca sa le aduca profit iata ca eu sunt angajatul lor si sunt foarte multumit cu 550 euro pe luna voi cred ca va platiti toti angajatii cu suma asta si mai mult de atat de sarbatori am primit prima un salariu si jumatate angajati vostri nu au primit nici macar MULTUMESC asa ca mai vorbim noi alta data daca o sa mai fiti prin SEBASTIAN

  • hm

    ETE FLEOŞC
    … nu prea vă duce mintea azi, nu?
    Dacă mai vreţi să comentaţi aici, reveniţi cu un platou de scuze.

  • Anonymous

    aveti platouri de scuze la HRISTMARI ? nu prea cred, ati cam dat-o in bara cu (fleosc),se vede ca ai educatie nu gluma< iar treaba cu nu prea va duce mintea te astept cu scuzele de rigoare exemplificate da-mi detalii ,ce anume nu-ti convine!?

  • hm

    Nimeni de aici nu e de la Hristmari – şi asta e şi partea frumoasă. Aprecierile sînt toate sincere. Aşteptăm de asemenea aprecierile pentru Georgi.
    Pînă una-alta, aşa cum am promis, aici nu mai puteţi comenta.
    La revedere!

  • Anonymous

    Pana una-alta nu cred ca esti in masura sa promiti ceea ce nu sti ,am sa comentez de cate ori am chef si nu cred ca am sa-ti cer tie voie vreodata .Mai bine ai gandi si ai face ceva frumos pentru tine ,iar cand vine vorba de aprecieri lasa pe altii ca nu esti in stare sa te apreciezi pe tine dar pe altii.Acele aprecieri de bine si sincere am toata stima pentru toti angajatii de la HRISTMARI ,dar nici noi nu suntem mai prejos avem noroc ca v-am luat fata dar produsele noastre nu sunt cu chimicale asa cum au comentat altii ,partea cea mai frumoasa este ca suntem platiti la adevarata valoare indiferent de situatie .Crezi ca mai conteaza ce prajituri sunt mai bune sau mai putin bune? Foarte important la momentul asta este faptul ca avem un loc de munca si ne vom petrece SARBATORILE in liniste alaturi de familie si de prieteni dragi.SARBATORI FERICITE si tie.

  • hm

    @Anonymous:
    Simply Bucharest este locul unde comentaţi. Orice comentarii pot fi aprobate sau şterse. Comentariul dumneavoastră de astăzi a fost aprobat, pentru a putea lămuri o chestiune: Site-ul Simply Bucharest nu are nici un interes sau participare la nici unul din locurile pomenite în articole. Mai mult, Simply Bucharest nu încurajează publicitatea negativă şi va putea oricînd opri de la publicare comentariile care nu se înscriu în această politică.

    Nu intră în raza de interes a acestui site politica salarială a nici unui angajator, iar “ce prajituri sunt mai bune sau mai putin bune” contează. Contează foarte mult.

    Simply Bucharest a fost primul site care a anunţat deschiderea cofetăriei GEORGI la Sebastian. Ca să ştiţi.

    Sărbători fericite, deci!

  • elena

    ada nu inteleg comentarile tale la adresa cofetariei Hristmari!!!in locul tau taceam esti o fetita care ink te joci cu papusile asa k vezi-ti de treaba ta…cei care suntem clienti am postat pe acest site nu k tine kre vinzi acolo sau esti pusa de Cofetaria Georgi sa scri asa k lasa-ne!!

  • marius

    pt ada: e normala pana la un punct indarjirea cu care iti aperi cofetaria stiut fiind faptul ca esti angajata lor (ada, fata grasunica, managerul care sta in fata vitrinei cat e ziua de mare asteptand sa vina clientii sa mai ia si prajituri nu numai covrigii aia care nici macar nu-s copti la foc natural). ok…de unde stie d-na ada (master of cookies) ce salariu au fetele de la hristmari? de ce nu vin fetele de la hristmari sa lucreze la marea voastra cofetarie? aud? pt ca georgi e cea mai buna? no way.parerea mea: ati facut o investitie proasta de cateva zeci de mii de euro care nu se justifica. iti garantez eu ca hristmari nu pleaca de acolo!!!

  • logofatu

    locuiesc in rahova si iau prajituri de la machedon de 20 ani. acolo am facut si tortul de nunta. sunt foarte gustoase toate de la ei. ca sa fiu cinstit am luat si de la georgici si nu mi-a placut.am luat un platou de miniprajituri care aratau bine dar aveau un gust de plastic. artificiale frate, iar a 2a zi le-am aruncat pe cele ramase pt ca erau beton. de craciun am luat 2 cozonaci si i-am dus inapoi ca erau necopti. precizez ca mi-au dat banii inapoi. ar fi pacat sa se inchida hristmari.dar nu cred asta. chiar azi cand treceam prin fata la georgi era gol, iar de la hristmari iesea o fata cu 2 torturi.asa ca lumea nu e proasta. cauta calitatea chiar daca hristmari nu e o cofetarie care sa-ti ia fata. si sa va zic ceva: mai misto e mai retro…ma prinde nostalgia.

  • alina

    apropo de georgi, uitati-va pe site-ul miresici.ro la “cofetarii de evitat” sa vedeti cam ce zice de georgi; un exemplu care se poate verifica:
    noangel29 apr 2009, 14:38
    Daca moderatorii considera ca subiectul se incadreaza la alt topic, ii rog sa-l mute. Daca considera ca gresesc cu ceva, sa-l stearga!
    Pe scurt! Comanda de tort pentru civila la Georgi la Orizont, ca e aproape de socra-mea, d elocul faptei, etc etc.
    Ne ducem fiecare dintre noi separat, eu si soacra-mea, cu 2 saptamani inainte, si intrebam…daca fac tort in martipan…fac…cat e kilu…30 de roni…fac cu orice umplutura? Da, sigur…
    Ok…linistite noi, ne ducem in ziua cu pricina sa facem comanda. Ajung mai devreme…mai intreb odata aceleasi lucruri…primesc aceleasi raspunsuri. Imi recuperez soacra, intram amndoua sa facem comanda. Stupoare! breusc, pretul a devenit 40 de roni…pt ca era de nunta si vroiam decoratii speciale…. ce conteaza ca de fapt nu era decat un amarat d etort de 4 kile…ca era toata povestea in familie.. si ca decoratiunile speciale erau niste picatele si 2 fundite…mult mai ok si mai usor de facut decat odiosii aia de trandafiri. Plus ca tot la fel de brusc, nu se putea face cu orice umplutura, c numai cu 2 variante.
    Bun, asta a fost, am achitat aproape integral…. Iar la restaurant mi-a venit sa cad jos cand a aparut soacra-mea cu tortul. Noroc ca nu l-am taiat in vazul lumii. practic arata ca 2 placinte puse una peste alta…cu martipanul ala sau ce naiba era de-i atarna pe laturi…bilutele de pe tort erau odioase, iar cele 2 fundite erau oriunde numai acolo unde am zis eu nu, si nici nu aratau a fundite… Iar taiat, arata si mai oribil. Noroc ca a fost bunicel. Dar, hotarat, NU GEORGI!

  • alina

    si inca una:
    anabella27 mai 2009, 08:57
    de la aceeasi cofetarie a venit sotul meu acum o saptamana cu 2 strudele cu branza si stafide. mancand ne-am dat seama ca au un gust super ciudat
    cand m-am uitat in mijlocul strudelului, asa-zisa branza era de fapt o coca destul de cleioasa amestecata cu o urma de ou si 2-3 grame (nu exagerez, pe bune!) de branza faramata.
    cum e posibil sa vinzi astfel de rahaturi (scuzati limbajul)??? mi-a fost rau toata ziua de la combinatia aia fatala…

  • hm

    Bag seama că războiul dintre susţinătorii celor două cofetării se înteţeşte.
    Deoarece nu asta urmărim, discuţiile pe acest subiect se vor opri aici.