despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

Matty: una pe zi

1 comment to Matty: una pe zi

  • Dan

    Tehnologia de fabricatie a becurilor clasice cu filament nu s-a schimbat foarte mult de la Edison pana in ziua de azi. “Arderea” becurilor e un fenomen cat se poate de natural, lumina fiind un produs secundar al incalzirii filamentului. Incalzirea “uzeaza”, “subtiaza” metalul pana se ajunge la intreruperea circuitului, adica ruperea filamentului, in special in punctul de contact cu tijele metalice de sustinere. Asta e teoria, in practica arderea se intampla dupa un numar de ore (sigur, dependent si de calitatea procesului de fabricatie) sau, accelerat, daca becul e folosit in conditii care induc o uzura “anormala” – ventilatie insuficienta, gen intr-o aplica complet inchisa, sau daca se monteaza un bec mai puternic acolo unde e specificata o putere mai mica.

    Problema de la Matty e cauzata mai degraba de lipsa becurilor din magazine, insa el nu putea sa puna direct un diagnostic unui sistem bolnav; aici a preferat doar sa ironizeze efectele problemei.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>