despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

au rămas doar pungile…

Într-o seară – ca omul – trebuia să fac niscaiva cumpărături. Timpul și locul nu mă lăsau să intru nici în Lidl, nici în Carrefour, nici în Kaufland, și nici măcar în vreun Mega: așa că intrai cu inima strînsă în Billa – anume, în magazinul Billa din părăsitul Liberty Center.

Liberty Center e mall-ul din Rahova, unde în afară de Billa mai găsești un Altex, două magazine de păpuci și vreo patru de haine. Și cîteva fast-food-uri.

Intrai în Billa și mă speriai – singur eram: eu și două babe (cum or fi ajuns acolo, mister). Doamne, ce sărăcie! Doamne, ce mai bătea vîntul!

Țin minte cum era-n acest Billa: plin de oameni, casele toate deschise și coadă la ele.

Azi totul a murit: Billa, în simbioză cu mall-ul care își dă duhul, nu are cui să vîndă.

Vînzătorii se uită la tine – cînd intri – ca la cineva cuprins de-o pasiune morbidă, vreun curios care se uită la cadavre. Parcă-ți zic: lasă-ne-n pace, ce cauți aici? – nu mai cumpăra, lasă-ne să ne-nchidă, odată pentru totdeauna!

Din Billa, știți ce-a mai rămas? Pungile – pungile alea celebre, galbene, care țineau bine de tot la cărat și erau folosite pînă se decolorau; pentru că întîi se decolorau, și dup-aia de-abia începeau să se rupă.

5 comments to au rămas doar pungile…

  • Ando

    Foarte interesant fenomen.Billa de lângă mine, aflat pe bd.Ferdinand în blocul care s-a ridicat unde era fostul cinema Aurora,nu duce deloc lipsă de clienţi!
    Şi-atenţie-exact peste drum, vizavi, este un…Mega Image !

  • Dan

    Poate asta e si strategia, mai intai vor sa scape de clienti si apoi sa inchida. Am crezut o vreme ca farmacia Centrofarm aduce mai putine lucruri fiindca nu se vand; in final ajunsese ca o alimentara comunista, cu cate un produs pe un raft intreg. Insa surpriza, se cam inchidea de fapt toata reteaua. Nu m-ar mira ca si la Billa sa fie o strategie similara, investitorul german sau austriac sa vrea sa faca un exit.

  • hm

    tot se zice că-i ia Carrefouru’.

    Între timp, Kaufland dă bice cu un magazin nou pe Ferentari, la interescția cu Sălaj, la două stații de Kaufland Sebastian.

  • cata

    Fosta fabrica de pile

  • hm

    Pilele s-au folosit, probabil, la autorizația hipermarketului 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>