despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Parcul IOR la 50 de ani!

scris de Ando

Cum e normal, trecerea anilor aduce oricărui parc, odată cu dezvoltarea şi maturizarea vegetaţiei, un plus de frumuseţe şi de farmec care, la rândul lor, transmit acel sentiment de tihnă, de statornicie la care jinduieşte aproape orice orăşean.

Şi dacă ne uitam la poza asta de ziar, făcuta în octombrie 1965, apoi la cele de aici, ne dăm şi mai bine seama ce înseamnă patina timpului pentru un parc!

Aşadar, după cum sună afişul Casei Artelor-sector 3, parcul IOR împlineşte jumătate de secol, iar duminică va fi în straie de sărbătoare!

Despre I.O.R. – și-n amintirile lui Alexandru Dinu.

5 comments to Parcul IOR la 50 de ani!

  • C.D.Mocanu

    Ando, îmi pare rău că trebuie să te dezamăgesc un pic! Parcul din fotografia apărută în Scânteia nu este actualul parc IOR, ci actualul parc Gheorghe Petraşcu. Sunt mulţi cei care fac această confuzie! Lucrurile sunt simple. La înfiinţare, actualul parc Gh. Petraşcu s-a numit IOR deoarece se afla chiar în spatele vestitei fabrici. Locul unde se află parcul sărbătorit se numea “Reconstrucţia”. În timp, parcul cel mare a luat numele de IOR, iar cel mic a trecut în anonimat. Asta până acum vreo cinci ani când a fost reamenajat, a primit numele de Gh. Petraşcu şi acum este o mîndreţe. Dacă este nevoie îţi pot da toate detaliile care apar în fotografie şi care susţin afirmaţia mea. Din întâmplare locuiesc chiar în zona imortalizată de fotoreporterul ziarului Scâţnteia!!!
    Să auzim de bine!
    PS-Mâine mă duc şi eu în parc!

    • in parc la ior era un lac plin de buruieni mergeam si cautam purici de balta prin 63 64 tata a stat in bl d15 din 64 pina a murit in 2001 era plin de porumb si cazemate unde cautam trotil si mergeam prin porumb pina la talcioc vis a vis de fab de caramida unde intorcea 19 la statuie

  • Freesys

    Subscriu celor spuse de CDM in poză avem autenticul parc IOR. Poza e facuta de pe bloc turn al întreprinderii IOR, detaliu interesat, blocurile staliniste de pe Bdul Muncii nu au fost prinse in cadru (dreapta). In acte parcul omagiat cu lacul aferent s-au numit mereu Titan şi nu IOR.

  • Ando

    @C.D. Mocanu şi Freesys:Aşa se întamplă cănd nu studiezi bine documentele ! Mulţumesc.Acum, mi-e clar.

    http://www.instantstreetview.com/@44.431345,26.150714,18z,0t

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>