despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

postacii cu refugiile de tramvai

Articolul „unde vor fi stațiile pe Buzești?”, apărut în Octombrie 2013, are, periodic, parte de reveniri în comentarii pe tema îngustimii refugiilor de tramvai.

…la început, acum vreo două luni, am luat-o ca pe o treabă sinceră, cetățenească…
N-am înțeles de ce s-a lucrat la linia comună 24 42 45 46 și refugiul îngust lipsit de gard de protecție de pe Bulevardul Ion Mihalache de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu a rămas același nefiind înlocuit cu un refugiu mai lat prevăzut cu gard de protecție.Nu am auzit nicio justificare din partea primăriei și din partea celor de la lucrări căi rulare.
Apoi aceste mesaje au început să se adune, venind – în nume diferite și dîndu-și chiar replici – din același loc. Le-am șters, le-am aruncat la gunoi. Nu primesc postaci. Cu toate astea, ei continuă, perseverează – pe același subiect, pe cel al refugiilor înguste:
 • Dan | hbnmfcv4301fv@gmail.com | IP: 109.100.253.136

Scrie și despre refugiile înguste lipsite de garduri de protecție ale liniei 1.Sunt o groază.

 • Fane | hbnmcv5463fvdx32@gmail.com | IP: 109.100.253.136

Fă o petiție la PMB pentru a cere continuarea lucrărilor de reabilitare pe Bulevardul Ion Mihalache pentru dotarea tuturor stațiilor cu refugii late prevăzute cu garduri de protecție.

 • nnmmv | fgnbm6574gbrdf435@gmail.com | IP: 109.100.253.136

Formulează o petiție prin care să ceri să se pună capăt definitiv refugiilor de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție din București strângând cel puțin 10980 de semnături.

 • Gabi | fvbgn544gbh329gbnt3@gmail.com | IP: 109.100.253.136

@Eugen.Alea nu sunt pericole publice.Pe-astea nu le vede întreaga populație a Bucureștiului să se unească să lupte pentru curmarea coșmarului respectiv.

 • Florin | geny5453sx3@yahoo.com | IP: 109.100.253.136

RATB zice că refugiul de pe Bulevardul Ion Mihalache de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu a fost construit în 2012 respectându-se aceleași amplasament și dimensiuni și că din cauza configurației străzii nu poate fi lățit,lungit și prevăzut cu gard de protecție întrucât ocupă o bandă auto.Nu puteau pe necazu Primăria Capitalei și Administrația Străzilor a face operațiunea asta.Puteau.Tăiau din trotuarul aferent sensului și din triunghiul de separație și mutau benzile auto mai la dreapta și aveau unde să mărească refugiul cu pricina în lățime și-n lungime și unde să-l doteze cu gard de protecție.Îi doare în cot de viața pietonilor în stațiile de tramvai.S-a lucrat de mântuială la linia comună 24 42 45 46.Asta n-a văzut populația capitalei să facă reclamații să se plângă că au înlocuit căile de rulare și au păstrat un pericol.Cât mai e până când refugiile înguste lipsite de garduri de protecție nu spun mutalăii.Pe-astea nu le vede populația capitalei să le reclame la CEDO sau la Protecția Consumatorului.

 • Dani | geny5453fcd4dsx3@gmail.com | IP: 109.100.253.136

S-a lucrat în jurul lui 2012 la căile de rulare la linia comună 24 42 45 46 dar refugiul de pe Bulevardul Ion Mihalache de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu a rămas același refugiu îngust lipsit de gard de protecție.Lucrare făcută de mântuială.

 • Eugen | geny5453d487dsx3@gmail.com | IP: 109.100.253.136

Zi ceva și de refugiile de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție.

Nu pricep cine e în spatele acestei campanii. De ce cineva cheltuie timp și osteneală pentru a aduce în atenție, fără asumare, o idee?

O idee, altminterea, corectă – refugiile noastre de tramvai sînt, într-adevăr, criminale.

… cine e beneficiarul? O să vedem, o să dibuim noi.

Dar nu-mi place să fiu folosit.

12 comments to postacii cu refugiile de tramvai

 • Ando

  Nu mă pricep, dar nu există vreo posibilitate de blocare, sau de reclamare ca spam? Văd că vin de pe acelaşi IP.

 • hm

  merg, cele mai multe, direct în spam de-acuma.
  M-am gîndit, însă, să semnalez subiectul.

 • Ando

  De acord.Subiectul merită semnalat, dar cui? Că la ce “măcel” e acum la PMB “moare” orice sesizare 🙁

 • Dan

  IP-ul e din pool-ul Telekom Romania pentru clientii rezidentiali din Bucuresti. E totusi ciudat ca un amarat de refugiu de tramvai a ajuns subiect pentru postaci, dar poate noi suntem cei care nu vedem padurea din cauza copacilor.

 • hm

  da, e ciudat – să vedem cine va îmbrățișa, totuși, într-o campanie, ideile astea.
  Cineva lucrează, nu știu cine.

 • O fi cineva de la vreo firmă de contrucţii… refugiile fără gard au rămas puţine şi au un trafic redus… chiar şi staţia aia de la Piaţa Victoriei e mai tot timpul pustie. Mai periculoase mi se par refugiile noi, cu gard şi foarte înguste (deşi era loc de mai mult), gen cele de la Piaţa Sudului sau cele de sub Podul Grozăveşti, mai ales că unele au şi adăposturi sau băncuţe acolo, iar ca să treci pe lângă ele intri în gabaritul căii. Prin afară 50cm de la şina din dreapta e zonă de siguranţă, marcată cu linie pe refugiu, nu ai voie acolo decât când e tramvaiul oprit şi cu uşile deschise. Evident, peroanele sunt mai late.

 • hm

  Refugii fără gard cu trafic redus? Ai dreptate… exceptînd improvizația criminală de la Pieptănari – stațiile de la intrarea pe Viilor… E îngust ca naiba…

 • Cristian Ioan

  Fascinant!
  Remarcasem si eu ca se repeta, dar ideea unor “postaci cu refugiile’ pare cel putin neobisnuita!
  Stiam de mult de postacii pedesere, infiltrati si aici, sa nu mai vobesc de postacii filo-mujici.
  Dar cu refugiile?
  Da, mai sunt refugii foarte inguste, si neprotejeate cu garduri.
  iar daca se doreste IMBUNATATIRE, se poate face ceva, nu ca pe linai lui 41, unde s-au facut “reparatii”, am si poze, dar nu s-a schimbat nimic!
  Se poate face, ca la Iasi, trecere de pietoni special pentru refugii, la unul din capete.
  Acolo unde trecerea este si pentru traversare, si penrtu refugiu, apar blocaje!
  De exemplul pe Averescu, daca a venit un tramvai, fluxul de clatori ce coboara se ciocneste cu fluxul celor care ar vrea sa urce, sau numai sa traverseze …

 • Alex

  Oarecum off-topic !
  Recunosc ca sunt naiv !! M-am plimbat pe jos prin Bucuresti, acum cativa ani si am fost izbit de miile de anunturi particulare, postate pe stalpii de curent ori de-a dreptul pe cei ai statiilor ITB (!)..Majoritatea erau “imobiliare”..scrise cu mana tremuranda, intr-o oaza a “agramatismului” ! Cel mai tare anunt insa, omniprezent suna cam asa: “PUTAR, execut puturi de mica si mare adancime”…Acu’ nu stiu ce sa zic ? Cre’ca mai corect era: “PUTAR TARE-N “FREZA” , DESFUND CONDUCTE largi si stramte..la doamne de orice varsta !! Apropos de naivitate si mintea mea perversa..la aproape juma’de secol – a trebuit s-o rog pe nevasta-mea sa-mi explice ce naiba e ala putar (!) ca eu nu puteam comuta termenul…S-a crucit biata femeie !!!

 • Cum, nu ştii ce e ăla puţar? Păi unul care face multe: https://www.google.ro/search?q=executam+pute&newwindow=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla:ro:official&channel=nts&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiB2tPVobfJAhXCXSwKHWpvA2cQ_AUIBygB&biw=1024&bih=597

  Apropo de imobiliare, ştim cu toţii fiţuicile alea lipite peste tot, scrise de mână şi trase la xerox cu ,,particular vând/cumpăr apartament, exclus intermediari”. De fapt sunt puse fix de agenţii, dar făcute să pară artizanale. Tata a lucrat o vreme la o agenţie imobiliară… ghiciţi cum se făcea reclamă? Cum internetul nu era prea răspândit prin ’99-2000, iar să te apuci să postezi toată baza de date (care era ţinută în bibliorafturi) în Anunţul Telefonic costa prea mult… se făceau tone de hârtiuţe cu ,,particular vând/cumpăr apartament, exclus intermediari” şi se distribuiau în cutiile poştale ale blocurile vizate. Acum avem internet, dar dacă tu, ca agenţie, vizezi să faci afaceri cu bătrânii singuri care au 3 camere şi pe care speri să îi tentezi cu o garsonieră şi să-ţi iasă şi ţie comision, trebuie să lucrezi pe înţelesul lor, deci cu hârtiuţe la cutia de scrisori şi pe uşa blocului.

 • Alex

  @Dr.2005
  Merci de explicatii 🙂

 • hm

  Animalele continuă.

  Andrei
  andrey6579hbng43@gmail.com | 109.100.253.136

  @Mihai.Ai perfectă dreptate.Nu mai putem traversa în condiții de siguranță din cauza lor.Alții rulează pe carosabil pe contrasens.O a treia rulează pe carosabil la culoarea roșie a semaforului rutier.Au impresia că pentru ei sunt alte reguli de circulație.

  Mihai
  tekniks_shh5402gbf@yahoo.com | 109.100.253.136

  Bicicliștii ăștia mari pericole pe trecerile de pietoni.Fac slalom printre ei călare pe biciclete periclitând siguranța circulației pietonilor pe trecerile de pietoni.Și-asta se întâmplă aproape zilnic pe trecerea de pietoni de pe Șoseaua Pavel Kiseleff din Piața Victoriei.Le e greu să se dea jos de pe ele și să le ducă de mână până trec pe celălalt trotuar.Să nu cumva să-i doară capul de prea mult efort.Mai e și poliție rutieră în Piața Victoriei și-n loc
  să ia atitudine să-i tragă pe dreapta să-i sancționeze să-i țină minte se uită de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

  tehnnik
  hmn65410gbf327@gmail.com | 109.100.253.136

  De Bulevardul Ion Mihalache când se ocupă PMB să reabiliteze căile de rulare?Aproape 90% din stațiile aferente au refugii înguste lipsite de garduri de protecție.Pericole majore pentru călătorii liniilor 24,42,45 și 46 și pentru pietonii ce le tranzitează la schimbarea verdelui pietonal în roșu pietonal.

  2015/12/06 at 11:34 AM

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>