despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

se mai pregătește ceva!

Deci. Să recapitulăm. Avem un gard de cetate, oribil, care păzește Biserica de oameni. Avem corturi de paranghelii. Avem cea mai înfiorătoare clădire a Capitalei. Avem un vodă pe veceu.  Avem și-alt gard nou, urît. Avem și-altă statuie de-ți verși mațele văzînd-o.

Avem deci, în inima Bucureștiului, o enclavă în care B.O.R. face ce vrea: transformă monumente istorice în buticuri, închide străzi cu barieră; în care din frumusețea lăsată de cei de dinainte se-alege praful…

De-aceea, cînd văzui, azi, sus în Dealul Mitropoliei aduse bordurile astea… începui să mă gîndesc la ce-i mai rău.

3 comments to se mai pregătește ceva!

  • dragos b

    Să nu-mi spui c-ai crezut că Videanu va fi uns patriarh…

  • cata

    Doar borduri ? Este doar inceputul . Pas cu pas . Eu cred ca vor inlocui minunatia aia de piatra din pavaj cu placi din ciment . Ar mira pe cineva ? Si mai au tupeul zdrentele astea de pochi sa ceara fonduri pentru catedrala lu’ peste si alte asemenea . Cu banii astia de aici nu se duceau si ei la niste azile de batrani sau de copii ? Nu !
    Cine te-a pus monsieur sa te duci acolo ? Ala cu coarne cred . Nu ramaneai mai bine cu imaginea Ateneului ? Ieri dimineata m-am luat dupa matale si am ajuns prin Libertatii pe la 9 bidineata . Superb ! Exact cum ai descris in articolul tau . Liniste , doi – trei joggeri , putina ceata ,un aer putin mai tare , curatel in parc , pasarele , veverite curajoase , foarte frumos .
    Si acum ai dat-o pe asta . Bravos !

  • hm

    păi mă dusei prin oraș, mă dusei prin Herăstrău, da’ mă mînă Sărsăilă și p-aci, ce să-i faci?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>