despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul



arhiva

Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă II

Acum mai bine de un an recomandam cîteva lucruri bune de mîncat, pentru care merita să faci un ocol. E vremea pentru o actualizare a listei – iată, deci:

  • Cofetăria Claus, Banu-Manta: violete, joffre, ştrudele. cozonacii nu mai sînt ce-au fost odată, însă
  • Cofetăria Constance, Banu-Manta şi Doamna Ghica: parfait, mascote, mini-tarte cu ciocolată
  • Cofetăria Raisa, Ferentari: pricomigdale, cozonaci, checuri
  • Cofetăria Hristmari, Rahova-Sebastian: fondante, ecleruri cu ness
  • Cofetăria Georgi, Rahova-Sebastian: covrigi, pîine, găluşte cu prune
  • Cofetăria Capşa: bomboane… toate şi oricare
  • Cofetăria Tosca, Dristor şi Toscana, Victoriei: fursecurile L’orange şi Şuneg
  • Cofetăria Maria, Aviaţiei: toate, pe-ncercate!
  • Patiseria Nicoleta, Brezoianu: bănăţene cu carne
  • Patiseria de la Primăria Banu-Manta: scovergi, gogoşi
  • Patiseria de pe Kogălniceanu, colţ cu Vasile Pîrvan: langoşi, pateuri cu brînză
  • Patiseria de pe Griviţa, colţ cu Mircea Vulcănescu: merdenele cu carne, cu ciuperci
  • Patiseria Fadel: orice…
  • Covrigăria de pe Buzeşti: covrigi cu sare
  • Covrigăria de la Laromet: covrigi cu sare, covrigi dulci cu susan
  • Mezelăria Sergiana, din Hala Obor: cîrnaţi, tobă
  • Mezelăria La Baciu, Calea Floreasca: de toate
  • Măcelăria La Mircea Măcelaru, lîngă Piaţa 1 Mai
  • Măcelăria de pe Calea Călăraşilor, colţ cu Mîntuleasa
  • Pescăria din Piaţa de la Prosper, Sebastian-13 Septembrie
  • Brînza de la Neluţu, din piaţa Moghioroş
  • Vinul de la Vinul Nostru
mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

18 comments to Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă II

  • La asta as mai adauga totusi covrigaria de la Victoriei (aia de pe linia ce merge spre sud). E drept, stai la coada si e mai mult un commuter snack dar sunt printre cei mai supercalifragilistici covrigi ever. Apoi, la Nicoleta (ca si la Sergiana defapt) sunt mult mai multe chestii mirobolante. <3 Nicoleta + Sergiana.

  • hm

    Recunosc! La Nicoleta nu m-a lăsat încă inima să incerc altceva decît ceva cu carne!
    La Sergiana totul e bun, dar toba lor e ca nicăieri altundeva.

  • Mezelaria Godac, cu un magazin la Apusului si unul pe strada Moinesti in Militari.
    Branza de la tanti Lenuta, in piata Veteranilor. Mai ales ca tanti Lenuta nu te lasa sa pleci pana nu iti da sa gusti din toate sortimentele.
    Si n-ai amintit cofetaria Maria din Aviatiei.

  • hm

    Despre Godac – mezelărie veche, de altfel! – am auzit numai de bine, dar n-am apucat să manînc de la ei. Au (aveau) un magazin şi prin Giuleşti.
    Da, de Maria am uitat! Ca să n-o nedreptăţesc, am introdus-o în listă. Cofetăria Maria împreuna cu cofetăriile Constance este afacerea unei singure familii.

  • alina

    am mancat si eu la hristmari. au o prajitura caramel de te da pe spate, iar eclerele…de vis. nu mai vorbesc de fursecuri. am inteles ca e o aromanca patroana…cofetareasa adevarata! bravo!!!

  • Freesys

    Imi recomanda cineva unde pot sa ma delectez cu niste clatite “old school” fara umplutura winnie sau aro ?

  • hm

    eu nu ştiu, din păcate.
    Il Cantuccio – fostul La Pergola are o sectiune impresionanta de clatite in meniu, dar nu le-am incercat!

  • Freesys

    Ieri am avut neinspiratia sa intru in brutaria “Paul bla bla bla” de la Dorobanti. Pe trei biscuiti-furescuri cu umplutura si pe un cornulet cu vanilie am dat 42lei. Ce nu am inteles eu daca produsele vin semipreparat de undeva sau daca sunt preparate integral la noi. Oricum preturile jenant de mari pentru niste arome comune.

  • hm

    La fel de deşănţate sînt preţurile de la cofetăriile Chocolat, de exemplu.
    Cred că începe să fie momentul unei secţiuni de anti-recomandări…

  • Freesys

    “New Rose” cofetarie-pariserie-brutarie pe Mihai Bravu colt cu Calea Vitan. Produsele au parte de o superba prezentare plus o ambalare pentru transport inedita. Preturile sunt ok iar produsele au si gust nu doar aspect, patronul fiind arab este imposibil sa nu primesti si ceva “din partea casei”. Recomand 😉

  • hm

    păi cînd am drum pe-acolo, o să-ncerc, cu siguranţă!

  • Freesys

    Shaorma Jerusalem Sincai colt cu Tineretului, shaorma cu carne de miel, vitel si pui o delicatesa, recomand !!!

  • hm

    … cu prima ocazie!

  • Vin bun de Dealu’ Mare la Pravalia de Vin de pe soseaua Virtutii. GARANTEZ PT EL! Sunt indragostit de tpate acele arome oenologice!

  • ex-bucharest

    Nu uitati de macelaria halal a unui persan de pe Virtutii, 200 de metri pana la pasajul Lujerului, pe dreapta. Un artist al decuparii carnurilor de vaca, oaie, berbec…Mori incet in fata tejghelei si ti le si asezoneaza daca-l rogi frumos.

  • Nu zici rau prietene. Duminica am mancat o pastrama de la macelarul asta si parca eram intr-un “rai gastronomic”!

  • hm

    păi ziceţi, ziceţi, că dacă nu e-n jurisdicţia mea, eu nu o ştiam!

  • daniela

    la macelaria de la colt, pe grivitei, au carne foarte gustoasa, mai ales cea de vitel si berbecut.am incercat si micii si sunt f. buni, iar ca si preturi sunt ok.

Leave a Reply to daniela Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>