despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul



arhiva

La restaurant: bine de ştiut

Cîteva sfaturi – sau cum vreţi să le luaţi: lucruri de luat-aminte, lucruri pe care nu le ştiaţi… în fine! lucruri care nu se aplică toate la noi, dar asta nu-nseamnă că n-o să vă prindă bine vreodată:

Iată doar cîteva…

Avoid eating out on holidays and Saturday nights. The sheer volume of customers guarantees that most kitchens will be pushed beyond their ability to produce a high-quality dish.

If you find a waiter you like, always ask to be seated in his or her section. Tell all your friends so they’ll start asking for that server as well. You’ve just made that waiter look indispensable to the owner. The server will be grateful and take good care of you.

If you’re worried about cleanliness, check out the bathroom. If the bathroom is gross, you can be sure the kitchen is much worse.

If you’re having a disagreement over dinner and all of a sudden other servers come by to refill your water or clear your plates, or you notice a server slowly refilling the salt and pepper shakers at the table next to yours, assume that we’re listening.

It’s much easier to be recognized as a regular on Mondays, Tuesdays, or Wednesdays. Once you’re recognized as a regular, good things start to happen. You’ll find your wineglass gets filled without being put on your bill, or the chef might bring you a sample.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

1 comment to La restaurant: bine de ştiut

  • Mi se par nişte sfaturi utile. Câteva sfaturi le ştiam deja din Kitchen Confidential a lui Anthony Bourdain, cum ar fi să nu comanzi peşte duminica şi lunea sau ceva picant din meniul zilei fiindcă de obicei e ceva de care vor să scape şi sosul picant e făcut să mascheze data de expirare. Mai era una în cartea lui, pe care n-am citit-o în listele astea şi anume când lumea comandă friptură de vacă bine făcută (ceea ce am văzut că în România mai toată lumea face, deşi teoretic ea e mai bună în sânge) bucătarii aleg cea mai veche bucată de carne din frigider, pe principiul că oricum ţi-o gatesc până e scrum, aşa că probabil n-o sa te prinzi că e veche.

Leave a Reply to Andreea Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>