despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Matty: una pe zi

6 comments to Matty: una pe zi

  • Cornel S

    Apropo de vişină putredă”… Parcă roşu 28 era cea mai căutată culoare de Dacie?

  • hm

    cu siguranță era cea mai “socotită”, deci – da.
    Pînă și la Dacia 1100 vișiniul acela era splendid.

  • Ando

    Paleta de culori Dacia 1300 (perioada 1969-1982):

    https://www.youtube.com/watch?v=KGBDOz6m3Kk

  • Dan

    Desenul lui Matty ascunde mai degraba o rautate la adresa segmentelor sociale care “se descurcau” in comunism, fara a mentiona faptul ca acesti “bisnitari”, “pietari” sau “gestionari de magazin” traiau cu sabia legii ilicitului deasupra capului. Sigur ca unii isi cumparau masini din descurcareli, in special de pe piata secundara (o dacie la mana a 2-a costa chiar mai mult decat una noua) – insa sigur nu din gainarii cu produse agricole ci mai degraba oferind produse imposibil de gasit in mod normal in comertul socialist.

  • Ando

    @Dan:Aşa e.Din când în când, trebuia şi Matty să facă unele concesii
    “ideologice”.

  • Cornel S

    @ Dan: Apropo de preţuri la Dacii, însă noi… În cazul celor care figurau pe lozuri în plic caştigătoare, a existat cerere şi au fost făcute tranzacţii (de respectivele lozuri) la preţuri reprezentand chiar 150% din cele cu amănuntul al maşinilor, unde cumpărători au fost îndeosebi comercianţi care nu putea justifica legalitatea provenienţei unor sume importante (pentru evitarea „ilicitului” – un soi de actuală spălare de bani „avant la lettre”).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>